Istraga u „Energetici“ u ćorsokaku- Tresla se gora rodio se Rale!?

Višemesečna policijska istraga o radu gradskog preduzeća „Energetika“ zapela je u ćorsokak, tvrde odlično obavešteni  izvori našeg portala

Naime, prilikom istrage rada direktora Milana Ćirovića i njegovih saradnika istraga je došla i do poslova u koje je upleten i bivši gradonačelnik Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Republike Tomislava Nikolića!

Raletov ortak: Milan Ćirović

-Nikolići su imali svoje igrače koji vedrili i oblačili gradom. Samim tim vlasnici tih preduzeća radili su i neke poslove sa „Energetikom“ i da tako kažem nemoguće je zaobići bivšeg gradonačelnika „po komandnoj odgovornosti“. Posebno što se zna da bi se u istrazi mnogi pozvali na te usmene naredbe- kaže naš izvor iz istrage.

Upravo je kao kadar i prijatelj Radomira Nikola Milan Ćirović došao na mesto direktora „Toplane“ bez ikakvog iskustva 2015. godine, u svojoj 34-oj godini. U to vreme bio je direktor i suvlasnik preduzeća „Termogama“, a jedan od njegovih bliskih ljudi baš u vreme Ćirovićevog naimenovanja osnovao je preduzeće “Hvac euro inžinjering“.

U međuvremenu porasli su i apetiti.

Nedavno se pročulo da pojedini članovi nezavisnog sindikata srpske energetike lobiraju da Ćirović dođe na mesto Milenka Grčića, generalnog direktora EPS.

svuda ga ima.. zemlja kod Palate pravde

Ime prvog čoveka „Enrgetike“  pominje se i oko „lobiranja“ u prodaji zemlje nekadašnjeg Instituta za strna žita kod Palate pravde. Tu zemlju, vrednu nekoliko miliona evra, Grad je prodao u vreme vanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije korona virusa. I sve se odigralo u tišini i u žurbi pred predstojeće izbore kada je već bilo jasno da Radomir Nikolić više neće prvi čovek Kragujevca.

-Teško da je to moglo da „prođe“ bez Nikolićevog znanja. Radi se o dosta zamršenom odnosu, a opet sa druge strane bilo kakvo talasanje  tom smeru može da izazove i potrese u Beogradu zbog specifičnog položaja Tomislava Nikolića, nekadašnejg predsednika Srbije i bivšeg predsednika stranke, koji sigurno ne bi sedeo skrštenih ruku – kaže izvor našeg portala.

ucentar.rs„Lete“ i Ćirović i Maksa

Vladimir Maksimović, gradski ministar i pomoćnik direktora

Kako stvari stoje za sada je izvesno da će Milan Ćirović biti smenjen sa mesta prvog čoveka „Energetike“ potvrđeno nam je u krugovima bliskim gradonačelniku Nikoli Dašiću. I sudbina Vladimira Maksimovića, koji je istovremeno pomoćnik direktora za ekonomiju „Energetike“ i gradski ministar za komunalije neizvesna je u budućim promenama u gradskoj Toplani. Maksimović sasvim izvesno ide sa mesta u Gradskom veću

3 Comments

 1. Sumadinac
  15/11/2020 - 9:45 am

  Lako je biti general posle bitke,sad svi napadaju Radomira,a oni ispod njega su u njegovo ime i pozivajuci se na njega radili njemu iza ledja.

  Reply
  • Анонимни
   09/03/2021 - 1:42 pm

   Upravo tako

   Reply
 2. Putnik Bucko
  23/11/2020 - 8:41 am

  Kakav general takve bitke. Ko je postavljao te ispod njega?

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.