Genije je do treće godine bio gluv: „Mocart iz Šumadije“ ima sedam godina!

Još jedan mali genije! Tek ima sedam godina, a već ga upoređuju sa Mocartom i Betovenom. Sedmogodišnji Andrej Stojanović je do svoje treće godine bio potpuno gluv, a apsolutni je sluhista i do te mere ima istančan harmonijski sluh da može da odsvira najrazličitije zvukove iz okruženja. Već učestvuje na seniorskim međunarodnim takmičenjima i pobeđuje.
U maju ove godine u Beogradu se takmičio na međunarodnom takmičenju Muzičkih i baletkish pedagoga, u konkurenciji dece koja su 2004. i 2005. godište i osvojio dve prve nagrade i još jednu drugu u konkurenciji 2003. godišta.
Profesori u žiriju i ostali učesnici koji su imali 15, 16,17 godina bili su šokirani kada su videli dete koje drži igračke na muzičkom stolu i rešava zadatke iz Teorije muzike i harmonije za veoma kratak period. Andrej je kao mali jedan test koji se radi pet dana rešio za sat vremena. Već je komponovao za svoju profesorku. U Norveškoj i Italiji zovu ga Mocart, ali on to ne voli, jer smatra da je individua za sebe. Priču o njemu ispričali su njegovi roditelji…
tekst: Marija Simić Milenković
Pogledajte prilog  N1..

ucentar.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.