ZULUM RALETOVE SVASTIKE U JKP „STAMBENO KRAGUJEVAC“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Radnici finansijske služba podneli prijavu protiv direktorke  Snežane Ćirković za mobing. Ona im podellila otkaze i angažovala advokate iz Beograda kada su podneli tužbe

 

„Već u prvom trenutku kada je nova direktorka Snežana Ćirković došla u preduzeće počeli su problemi. To što je nova direktorka svastika bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića, pokazalo se, bila je najbitnija i jedina kvalifikacija. Najblaže rečeno svi smo bili u šoku kad smo pročitali njen CV u kojem stoji da „najviše voli da pravi kolače“?! Taj CV može da se nađe“, tvrdi na početku razgovora naš insajder u JKP „Kragujevac“.

Prema njegovim rečima, „u spornom CV stoji i da je Snežana Ćirković bila direktorka jedne banke u Kraljevu odakle je došla. Ispostavilo se da to nije tačno“!

biografija Snežane Ćirković sa sajtu preduzeća

-Bila je zapravo jedna od troje zaposlenih u maloj poslovnici i da za posao direktora nema nikakvog iskustva. Konkurs za njeno postavljanje je apsolutno neregularan. Dokaz toj tvrdnji je činjenica da je u isto vreme konkurisao i bivši direktor Slavoljub Jelić. Pošto je odbijen ušao je u sudski spor koji je grad već dva puta izgubio a cela stvar je trenutno na Apelacionom sudu-kaže zaposleni u ovom preduzeću. U međuvremenu direktorka Jeliću, kako tvrdi nezakonito daje otkaz.

-I tu postoji tužba. Ako Jelić dobije na sudu, a izvesno je da hoće, biće vraćen na posao i preduzeće će morati da mu nadoknadi sve plate i doprinose. Naravno sa pripadajućim kamatom. Odakle“?, pita se naš insajder i dodaje da će to definitivno „ubiti“ preduzeće.

„U tim okolnostima moraće da reaguje grad jer mi tolike pare nemamo. Ako pak ne reaguje sledi nam katanac. Da li će direktorka da odgovara zbog toga? U krajnjoj liniji, čak i da grad preuzme na sebe plaćanje za konkretan slučaj, pitanje je zašto bi građani Kragujevca, dakle poreski obveznici plaćali brljotine nesposobne direktorke? Ponavljam jedini motiv za otpuštanje Slavoljuba Jelića je njena povređena sujeta“, tvrdi naš insajder u kragujevačkom stambenom preduzeću i dodaje da je u narednom periodu otpušteno još 65 radnika od kojih većina protivzakonito.

Pitanja ucentar.rs bez odgovora:

u želji da čujemo i drugu stranu direktorki stambenog preduzeća poslali smo pitanja na koje do trenutka objavljivanja ovog teksta nije bilo odgovora.

JSP „Kragujevac“
Kabinet direktora
g. Snežana Ćirković, direktor

Poštovana g. direktore,
Molimo Vas da nam za portal ucentar.rs odgovorite na sledeća pitanja:
1)    Da li ste posle prijave za mobing zaposlenih iz finansijske službe JSP „Kragujevac“ -istim ljudima uručili otkaze?
2)    Da li ste posle podnošenja tužbe sudu od strane zaposlenih koji su dobili otkaze angažovali i advokatske kancelarije iiz Beograda?
3)    U Vašem siviju stoji da ste bili direktor jedne banke u Kragujevcu. Zaposleni u dopisu i izjavama našem portalu tvrde da u tamošnjoj poslovnici nije bilo formacijskog mesta direktora?
4)    Da li je otkaz bivšem direktoru Slavoljubu Jeliću, legitiman i zakonski?

Molimo Vas da nam na ova pitanja odgovorite u pisanoj formi.
Najbolje želje
redakcija

 

direktorka Ćirković, foto printskrin RTK

-Većina njih će da tuži preduzeće. Kad dobiju na sudu ko će da namakne tolike pare? Umesto da vidi poziciju u koju nas je dovela, direktorka Ćirković preduzima nove korake, još udaljenije od elementarne logike. Angažuje nekoliko advokatskih kancelarija, neke i iz Beograda. Niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko to košta. To su paprene cifre- kaže naš  tvrdi i da sve do sada navedeno nije ni blizu kraja spisku katastrofalnih poteza direktorke Javnog stambenog preduzeća Snežane Ćirković.

„Postoje i ozbiljni sporovi za mobing. Cela finansijska služba je protiv direktorke podnela prijavu za mobing. Stvar je na sudu. U međuvremenu njen potez je bio da jednostavno ugasi službu. Mi mislimo da to nije normalno ponašanje“, zaključuje insajder i podvlači da su  o događanjima u JKP „Kragujevac“ obavestili i Nikolu Dašića, aktuelnog gradonačelnika Kragujevca. Od njega kaže očekuju da hitno preduzme korake da se, ako je moguće, „preduzeće spase a direktorka smeni“.

 

Nastaviće se…

ucentar,rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar