Preti li nam uvođenje policijskog časa!?

Deo Kriznog štaba insistira na uvođenju mere ograničenog kretanja od 21 do 05 časova, saznajemo nezvanično. U Vladi otpor takvoj ideji. Danas se saopštavaju „rigoroznije“ mere

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je medicinski deo Kriznog štaba napisao i dao predlog pooštrenih mera predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

– Medicinski deo Kriznog štaba je insistirao da se ne može izaći bez rigoroznijih mera. Zbog toga je medicinski deo napisao predlog koji je dostavljen predsednici Vlade Srbije i očekujem da se to sutra zvanično saopšti – rekao je Kon za RTS.

Prethodno je u poslednjem momentu otkazana konferencija za medije Kriznog štaba koja je bila predviđena za 15 časova.

– Mere će biti saopštene, ne bih voleo ništa unapred da saopštim, ali su rigoroznije. Teško da Vlada ne prihvati mere – rekao je Kon.

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testiran 19.301 građanin, a 6.254 nalaza su bila pozitivna. Preminulo je 30 obolelih dok se na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze 192 pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da na jučeranjoj sednici Kriznog štaba „nije bilo reči o uvođenju policijskog časa“.

Međutim, da se nešto dešava jesu i jučerašnja odlaganja konferencije za štampu u dva navrata, iako je i sama premijerka Ana Brnabić najavila obraćanje članova Kriznog štaba.

U neformalnom razgovoru sa jednim od doktora Kliničkog centra rekao nam je da je jedini način da se „pošast korone ublaži da bukvalno sve stane na 15 dana“.

-Zdravstveni sistem u celoj Srbiji je pred raspadom. U Beogradu 20 hiljada ljudi se dnevno zarazi. Ne možemo više. Još je veći problem što je osoblje desetkovano, sve je više obolelih doktora, sestara i medicinskog osoblja. Ovo su nadljuski napori šta sve radimo. Ukoliko se ne zaustavi ovaj trend obolelih preti nam najgori italijanski scenario- rekao je naš sagovornik.

ucentar.rs

Ovako je po gradovima

Najviše novozaraženih je ponovo u Beogradu (2.208), slede Novi Sad (314), Niš (203), Kragujevac (186), Pančevo (167), Čačak (108), Valjevo (105), Vranje (99), Požarevac (98), Kraljevo (94), Zrenjanin (91), Smederevo (87), Subotica (85) i Kruševac (70).

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.