šok intervju: Jovanović tvrdi „Četiri odbornika SNS neće glasati za Jevtića“

-Garantujem da četiri odbornika SNS neće glasati za predlog da Mirko Jevtić iz „Novih ljudi“ bude novi predsednik opštine ni mrtvi! Ako dođe takav predlog koji je inače dogovoren, to će biti fijasko i SNS ce se raspasti u Topoli potpuno-kaže na početku razgovora Dragan Jovanović, lider Bolje Srbije koja je na prethodnim izborima osvojila najviše glasova i čovek koji je 16 godina vladao Topolom.

o Na čemu bazirate svoj optimizam ipak je SNS uspeo da napravi većinu posle izbora?

-Najpre treba podvući da nije bilo nikakvih prebega sa jedne na drugu stranu nego je već troje odbornika sa njihove liste prešlo kod nas. Nijedan naš odbornik nigde nije prešao, plus je sa nama i POKS tako da imamo 20 odbornika, a apsolutna većina je 21. Da li iko veruje da će Mirko Jevtić ili ne znam već ko postati predsednik opštine bez naših 20 odbornika uz dva odbornika SPS- a koja vode svoju igru…Bez nas nema lokalne vlasti u Topoli.

o U SNS neformalno tvrde da je posao već završen?

-Pa ako imaju sa sve svojim novim koordinatorom Nikolom Dašićem što ga ne izaberu? Ko im smeta? Nas njihovi dogovori ne zanimaju. Tražimo samo vanrednu sednicu skupštine i samo tada ulazimo u salu i sve ih meniamo. Ako danas ne zakažu vanrednu sednicu jer im ističe zakonski rok, mi utorak predajemo tužbu Upravnom sudu u Kragujevcu i tražimo da to sud uradi.

o Po Vama je dakle ključni problem u zakazivanju sednice lokalnog parlamenta?

-Pa zar nije logično ako imaju većinu da se ne boje vanredne sednice. Zakažu sednicu, odbiju naše predloge, nasmeše se i doviđenja…neee, oni nemaju šanse da sazovu sednicu. Sve ovo je samo prosipanje magle da bi se kupilo na vremenu, umirili Novi ljudi, da ne idu sa nama i sačekao 18. decembar.

o Zašto 18.decembar?

 -Ako se do tada ne održi sednica gotovo je. Uvode se privremene mere. Jedina održana sednica je bila 18 septembra. Od tada su oni pokušavali da sazovu sednicu, ali nemaju šanse.

o Ne čini li Vas se isuviše kao utopija Vaša terorija. Da SNS hoće sutra može da uvede privremene mere?

-Ipak moraju da ispune zakonske uslove. A sa druge strane, mi iz Bolje Srbije smo jedini ostali u Srbiji da se borimo protiv otetih izbora. I jedini smo ostali složni. Ne zaboravite da Topola, ma koliko mala opština bila- nije za igranje. Dobro zna ovde narod ko je ko, i da ovo može da se izrodi u nešto veliko. Narod je ovde ponosniji nego bilo gde u Srbiji.

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.