Zaboravljena afera „Lažni pop“ u Kragujevcu…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Milorad Radovanović (37) uhapšen jer se skoro 10 godina predstavljao kao revizor SPC i zaposlen u VBA i MUP, a u njegovu priču poverovale najviše starešine u Crkvi i MUP… Suđenje je i dalje  toku…

Nekako sve se brzo zaboravilo, a bila je to zasigurno jedna od najvećih i najlucidnijih afera „Lažni pop“ kako ju je krstila štampa u ovom veku u centralnom gradu Šumadije. Tek srpsku javnost kao grom iz vedra neba pogodiće vest da je Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca uhapšen  zbog lažnog predstavljanja i držanja velike količine oružja bez dozvole. Sudski postupak je još uvek u toku i pitanje je kako će se sve završiti.

Deo arsenala koji je pronađen foto: MUP

Sumnjalo se da se Milorad sveštenicima Eparhije šumadijske i SPC, kao i građanima godinama predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve!

Inteligentni Milorad nestao je iz medija baš onako kako je naprečac i dospeo do naslovnih stranica.

Nije vaš, nego naš

Štampa je prenela da se Radovanović sumnjiči da se 10 godina lažno predstavljao i uhapšen je savim slučajno.

– Milorad je ubedio i sveštenike i policajce da je njihov. Redovno je išao kao sveštenik na venčanja, a bio je i organizator slava u prigradskim naseljima i šumadijskim selima! Bio je u redovnom kontaktu s episkopom šumadijskim Jovanom. Tako se i otkrila istina. Naime, operativci MUP su pozvali vladiku povodom nekog predmeta i rekli: „Ovaj vaš nam je rekao.“ U čudu, episkop Jovan je odgovorio: „Nije naš nego vaš.“ Tako je klupko počelo da se odmotava – tvrdili su mediji.

Gradio i crkvu

Dalje se navodi „da istraga seže i do Radovanovićevih kontakata u samoj Patrijaršiji. Milorad je navodno vodio delegacije i kod samog patrijarha Irineja i dao je doprinos u izgradnji Crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, nabavljajući mermer. Ironija je da se ova crkva nalazi preko puta beogradskog centra BIA. Inače, u njegovom stanu su nađeni vojna uniforma i sveštenička mantija“.

Pronađen arsenal

Povodom celog slučaja oglasio se i MUP.

Pronađeni kratež… foto:MUP

– Pretresom stana osumnjičenog pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu – saopštio je MUP.

Kao što sm orekli sudski postupak je i dalje u toku…

ucentar.rs

foto: MUP printskrin instagram 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar