KUMOVI otvorili javnu garažu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Simboličnim presecanjem vrpce, sadašnji gradonačelnik Nikola Dašić, bivši gradonačelnik i inicijator ovog investicionog projekta, Radomir Nikolić i direktor JKP Šumadija Kragujevac, Nemanja Dimitrijević zvanično su predali na upotrebu prvu javnu parking garažu, najmoderniju na Balkanu koja, na površini od preko sedam hiljada kvadrata, ima 200 parking mesta. Pored standardnih, previđeno je i deset parking mesta za invalide, kao i 12 parking mesta za motocikle – po dva na svakom nivou, dok su tri mesta predviđena za punjenje električnih automobila.

Javna garaža u ulici Kneza Miloša prva je od tri koje će biti izgrađene u Kragujevcu. Izuetno sam zadovoljan što smo danas predali na upotrebu ovakav objekat, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Važno mi je bilo da građani što pre osete benefit parkiranja na savremenom nivou i mi to konačno imamo u našem gradu. Moje je zadvoljstvo što je danas sa nama i prethodni gradonačelnik Radomir Nikolić koji je, na ovaj način, svoju inicijativu priveo kraju.

Posle Beograda, ovo je prva tzv „zelena garaža“ koja će sama „vratiti“ kredit i najverovatnije finansirati izgradnju nove. Kragujevac je pokazao da staje na noge, komunalni sektor funkcioniše bolje nego ranije i sada to treba samo nadograđivati, poručio je bivši gradonačelnik Radomir Nikolić.

Objekat je enregetski efikasan, urađen po svim ekološkim standrdima, ima solarne panele na krovu koji omogućavaju napajanje objekta električnom energijom, kazao je Nemanja Dimitrijević direktor JKP Šumadija. Verujem da je ovo samo početak i da ćemo nastaviti da radimo na rešavanju nedostajućih parking mesta u gradu, što će značajno rasteretiti ostala javna parkirališta i skratiti vreme za traženje slobodnog parking mesta u najprometnijem delu Kragujevca.

Izgradnju garaže finansiralo je JKP Šumadija iz sredstava dugoročnog investicionog kredita u vrednosti 360 miliona dinara.

Radno vreme garaže je svakog dana od 00 do 24 časova. Povodom svečanog otvaranja garaže, prvih sedam dana parkiranje će biti besplatno. Naplata počinje u ponedeljak 7. decembra po ceni od 70 dinara po satu.

tekst i foto: informativna služba SGK 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar