Ko je sve u igri za prvog čoveka MUP u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Posle smene Jasmine Rajković ostalo je upražnjeno mesto Policijske uprave koja u svom radu pokriva šest centralnih opština u Šumadiji. S obzirom da se radi o području koje ima oko 300 hiljada stanovnika, neimenovanje prvog čoveka MUP-a u dužem periodu u najmanju ruku je- neozbiljno!  

Joksimović najbliži naimenovanju!?

Zvanično ide na višu funkciju.. Jasmina Rajković foto: printskrin

Prema nekim informacijama, rešenje o smeni Rajkovićke bilo je doneto još pre tri nedelje, ali se ona nalazila na odmoru, tako da joj je uručeno dan ranije pošto je naš portal to objavio. Ona ide za Beograd, formalno na višu funkciju, ali to rešenje joj još uvek nije uručeno.

Dejan Joksimović, foto printskrin N1

Najčešće se kao njen naslednik pominje Dejan Joksimović, pomoćnik Uprave policije iz Beograda. I on je kao Rajkovićka rodom iz Aranđelovca, a svojevremno 2012. godine bio je i kandidat za direktora policije.

-Malo je čudno da na čelu Policijske uprave dođe čovek iz takozvanog „uniformisanog“ dela, jer je to mesto do sada uvek bilo rezervisano za kadrove Uprave kriminalističke policije. Međutim, Joksimović slovi za čoveka koji brzo donosi odluke i kod koga nema mnogo priče- kaže naš izvor naglašavajući su trenutno lobiranja dovedene do usijanja.

„Igre prestola…“

Dosta dobro u ovoj konstalaciji odnosa stoji i Vladimir Šebek, šef Posebnog odeljenja za korupciju UKP koje je formalno smešteno u Jagodini. Šebek ima podršku gradonačelnika Kragujevca Nikola Dašić.

Ima li snage da izgura „svoje“ rešenje!? Nikola Dašić

Politička podrška u ovakvim situacijama može biti i ključna, naglašavaju naši izvori.

Šebeku ide na ruku i trenutna tendencija  u MUP-u kada se sprovodi „čistka“ gotovo svih kadrova bivšeg ministra Nebojše Stefanovića.

I Marašević u igri…

U igri je, doduše sa ponajmanje šansi- i Saša Marašević, inspektor u ovdašnjoj Službi unutrašnje kontrole MUP. Marašević je decenijama bio inspektor OKP u kragujevačkom SUP-u i jedan je od najboljim profesionalaca koji je Kragujevac dao i za čiji bogatu karijeru nije vezan ni jedan jedini skandal.

Kao u svakoj kombinatorici pominju se još neka imena, uglavnom iz UKP iz Beograda. Odgovor na ovo goruće pitanje možda će se znati već- sutra!

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar