Porodica ratnog heroja luta po Aranđelovcu- pošto ih je na ulicu iselio privatni izvršitelj!

Teodora Jašović

-Iznajmili smo stan preko puta parka,ali je gazdarica rekla da moramo da se iselimo posto je prodala tu kuću. Sada smo nasli novu kucu koju iznajmljujemo i nadamo se da ćemo tu da prezimimo. Niko se nije javio iz opštine ili bilo koje druge institucije- kaže nam Teodora Jašović, 24-godišnja studentkinja umetnosti na državnom fakultetu u Kragujevcz

ovako su ulicom vodili ratnog heroja

Njenu porodicu oca Gradimira Jašovića, ratnog heroja sa Kosmeta, majku, 83-godišnju baku i 91-godišnjeg dedu privatni izvršitelj Vidoje Stojković uz asistenciju velikog broja policajaca brutalno je iselio iz stana u Aranđelovcu. Taj stan Gradimir je dobio na korišćenje od svog bivšeg preduzeća, a na kako se priča na mestu gde se on nalazi predviđena je izgradnja zgrade.

Ponižavanju nema kraja

Scena kako policajci vezanog i bosog peške sprovode ratnog veterana u policijsku stanicu jedna je od najpotresnijih koja je viđena u eri terora privatnih izvršitelja. Gradimir je težak dijabetičar i dnevno uzima četiri puta insulin.

Potresno pismo ratnog veterana čiju su porodicu izbacili na ulicu..

-Osećam se poniženo. Policija me je je vukla kroz grad, kao poslednjeg kriminalca. Doživeo sam od svojih kolega da me bolesnog tuku i štipaju. Teže mi je danas nego kada sam pod vatrom napustio Peć. Moja jedinica je poslednja napustila liniju fronta sa Đakovicom. Danas mi je teže“- izjavio je tada za naš portal.

-Izveli su me na prevaru, kao da pričam sa izvršiteljem. I odmah me uhapsili. Ništa nisam uradio. Kćerka je kukala. Uhapsili su i nju i brata, provela je 14 časova u policijskom pritvoru. Mene su vodili kroz grad, vukli me… Preko sto policajaca su doveli da bi me hapsili, mene i moju porodicu-svedočio je vidno potresen ratni veteran sa Kosmeta Gradimir.

Vratili im stvari u kesama

„Kada smo nasilno izbačeni ostala je moja majka kući i deda koga su izbacili,nisu dozvolili da neko od naše porodice bude tu dok su vršili popis stvari,čak su se i neki naših prijatelja pitali da budu tu dok se vršio popis,ali su rekli da ne sme da bude tu i pretili im policijom“- kaže Teodora. Ona kaže da su im vratili stvari u kesama, oštećene, polomljene na krajnje poniđavajući način.

-Rekli su da imaju njihova dva svedoka (kasnije saznajemo da oni rade kod sudskog izvrsitelja). Po zakonu bi trebalo neko iz naše porodice da prisustvuje popisu stvari. Kasnije su popisali da se u našoj kući nalazi kamin, klima, frižder, kola i još par stvari, koje bi oni trebali da uzmu za troškove dolaska i to je sve što se nalazi u našoj kući, kao da nismo živeli tamo 21 godinu. Mi smo im poslali spisak stvari šta se zapravo sve nalazi u kući. Kažu da nam vraćaju stvari ,ali svaka stvar je vidno oštećena, neke su toliko polomljene do apsolutne neupotrebe. Dosta stvari nedostaje dva lap topa,  jedan sam ja koristila za fakultet u kome se nalazi preko 30 napisanih seminarskih radova i sve što sam radila na fakultetu sve ove godine. Takodje, nedostaje dosta zlata,od kojih je jedno zlatno lanče koje sam ja nasledila od babe,a ona od svoje majke. Takodje nedostaje novac i dosta knjiga- tvrdi Teodora Jošović i najavljuje da će danas porodica angažovati advokata kako bi se utvrdilo šta je sa stvarima i dragocenostima koje nedostaju“.

Ovo je izvršitelj Vidoje Stojković koji je iselio ratnog veterana!

-Vraćeno nam je: centralna jedinica za detskop, oko trista knjiga, produžni kablovi, meh ručne izrade, lusteri , dva kuhinjska stola a treći ne, plastična burad, kanister za gorivo, mali štednjak. Ponižavanju moje porodice nema kraja, opština ćuti, država ćuti- kaže Teodora.

ucentar.rs

Predsednik opštine Bojan Radović – ćuti! 

Predsednik aranđelovačke opštine Bojan Radović nije se oglasio povodom brutalnog iseljenja ratnog heroja sa Kosmeta niti se udostojio da njegovu porodicu primi na razgovor. Radović je, za razliku od slučaja Jašović- bio daleko rečitiji kada je posinak njegovog rođaka Mikice Milojevića u dva ujutru, pijan slupao opštinski auto rekavši da je „razvozio paketiće pomoći građanima u vanrednom stanju“!

 

 

1 Comment

  1. Ljuba Kg
    06/12/2020 - 11:07 am

    Treba upitati i policijske uprave Ar i Kg , cemu tolika sila za 2 babe i 2 dede…. I RAZLOG hapšenja.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.