Novica Antić, ponovo izabran za predsednika Vojnog sindikata Srbije!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tokom proteklog vikenda, u Vojnom sindikatu Srbije, odrzani su izbori za Predsednika VSS, i predstavnike organa i tela ovog najvećeg i činjenično jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije. Novica Antić izabran za predsednika do 2025.godine, saopštila je Informativna slžba VSS.
Usled nemogucnosti da se fizički sastanu, poštujući mere za zaštitu od pandemije virusa Kovid – 19, predstavnici sindikalnih grupa su se izjašnjavali elektronskim putem, kojom prilikom je potvrdjeno da je Novici Antiću ponovo ukazano poverenje da vodi Vojni sindikat Srbije. Antiću je ovo drugi mandat i on će tu dužnost obavljati do 2025.godine.
Rođen je 1978. godine u Beogradu u oficirskoj porodici. Nakon završene srednje škole 1997. godine, upisuje vojnu školu tada Vojske Jugoslavije, gde ga zatiče NATO agresija. Po okočanju ratnih dejstava 1999. završava vojnu školu kao prvi u klasi, nakon čega stupa u profesonalnu vojnu službu u jedinice Vojne policije, gde radi kao kriminalistički tehničar-forenzičar sve do 2018. gpdine kada ga administracija ministra odbrane Aleksandra Vulina diskriminiše i nezakonito mu izriče otkaz zbog učešća u sindikalnim aktivnostima. Po zanimanju je diplomirani pravni, a jedan je od prvih članova Vojnog sindikata Srbije, a od 2015. godine i njegov predsednik.
Pored nagrada i odlikovanja iz Srbije, odlikovan više puta od strane ruskih javnih, verskih, policijskih i vojnih organizacija.
ucentar.rs


Izjava Novica Antića, povodom ponovnog izbora za predsednika VSS
„Čast je i obaveza biti prvi među jednakima u najuticajnijem i najsabornijem sindikatu u Srbiji. I pored svih pritisaka, progona i drastičnog odliva ljudi iz Vojske Srbije, naše članstvo se svakog meseca uvećava, tako da nas sindikat danas broji preko sedam hiljada članova. Ovo je jedna velika satisfakcija za mene lično, u trenutku kada nas čekaju mnoga iskušenja na popravljanju tragičnog stanja koje nam je u nasleđe ostavila administracija Aleksandra Vulina. Ali i potvrda ispravnosti i doslednosti borbe VSS za boljitak svih zaposlenih  Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Drago mi je da žrtva koju sam podneo za svoje kolege, a koju danas jednako podnosi i generalni sekretar Predrag Jevtić, nije uzaludna. Nadam se da će nova administracija Ministarstva odbrane imati više sluha za potrebe pripadnika VS koje predstavljamo i zastupamo i da će medjusobno uvažavanje i dijalog za stolom, a ne na ulici, biti jedini način rešavanja naših potreba.“
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar