Hit status učiteljice Katarine sa Rudnika: „Ne mogu da ćutim“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
put do posla smatra i mukom i privilegijom

-Dragi moji, ja sam Učitelj! Onaj kog stalno ponižavaju, kako ništa ne radi i koliko raspusta ima, a tek poslednjih dana… ! O tome ne želim da pišem… Svakog jutra ustajem, sa osmehom, idem kod svojih đaka koje jedva čekam da vidim! Jer ja NISAM njihov čuvar/dadilja, već njihova učiteljica!!! Da nešto novo naučimo, da se slatko ispričamo, slatko nasmejemo, jer su to najiskreniji ljudi u ovom vremenu laži!- napisala je u svom statusu Katarina Jocić Ilinčić, učiteljica u isturenom odeljenju osnovne škole na Rudniku. Ona je poznata po svojoj požrtvovanosti, posvećenosti poslu, posebnom odnosu sa decom, ali i po britkom jeziku, što ni sama ne krije.
Ona kaže da svakodnevno vozi 15 kilometara. Od kuće do škole.
– Popriličan led je na putu prethodnih dana. Sreća, te sam naučila posle prve godine kad sam sletela sa

Izaziva voditeljke na „crtu“: Katarina Jocić Ilinčić

puta, da kočnica ne sme da se dodirne! Tako… Malo vozim, malo zadrhtim… Ali sa razlogom, jer stižem u učionicu, gde me jedva čekaju, kao mala vojska generala i zamislite, poštuju me više od predsednika!- kaže Katarina dodajući da neizmerno voli svoj posao u varošici gde istoimenu planinu neretko okuje mraz i smetovi snega i do dva metra.
-Volim svoj posao, koji je poniženje u ovoj zemlji , gde sam degradirana, bez ičijeg osećaja empatije! Jer ja sam ko? Ma niko!!! Ono što ja ne mogu da naučim, jeste da držim kočnicu kad je jezik u pitanju, to me mnogo košta!- kaže duhovita učiteljica i „poziva sve da uživaju u vikendu“.
-Ja odoh da se pripremam za snimanje časova, za nacionalni interes, a to je tek organizacija… Međutim, koga briga! Zamislite, pored svega sam lepa, načitana, pametna! Učiteljice su takve!!! Prirodno lepe, prirodno pametne! Zato mogu pola odbornika što sede u skupštini da ispravljam, što se tiče gramatike i pravopisa! A tek voditeljke po raznoraznim TV, mogu da pozovem na crtu! Pro bono! Jer mi smo cirkuška država!- zaključila je Katarina.

ucentar.rs 

Učitelj je stub svega!

-Kad to bude jasno narodu u ovoj zemlji, da je učitelj, stub svega, onda će nam krenuti na bolje! Čuvajte se, i podržite nas male, jer uz decu su svim srcem njihovi Učitelji. ps. Pozdravite mi puno Krizni štab i one što se nazivaju Strukom, jer ta struka je prvo bila kod učitelja, dok nije postala to što jeste!- kaže u svom postu učiteljica. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar