Da li se porodica Nikolić vratila na vlast u Kragujevcu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Imenovanjem Andreje Ilića, nekadašnjeg glavnog operativca bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića za direktora „Energetike Kragujevac“ gradom je prostrujala vest da porodica Nikolić „polako ali sigurno vraća dizgine grada u svoje ruke“.

-Andreja je izuzetno pošten momak, obrazovan, ali neprikosnoveno je da je kadar Radomira Nikolića i verovatno njegov izbor za jednu od ključnih pozicija u gradu- kaže naš izvor iz SNS koji će ovih dana podneti izveštaj centrali u Beograd o stanju u Kragujevcu.

novi direktor „Energetike“ Andreja Ilić

Promene na čelu „Energetike“ dolazi u vreme najveće investicije- ugradnje gasnih kotlova iz kredita koji je obezbeđen kod Evropske investicione banke.

Prema njegovim rečima, porodica Nikolić  Kragujevcu trenutno pod svojom kontrolom drži resor komunalne delatnosti (Vladimir Maksimović, gradski ministar za komunalije), privrede (Radomir Erić),  lokalnu samoupravu (Sanja Tucaković), Damjan Srejić (za ravnomerni i održivi razvoj sela)…

-Njihov uticaj daleko je veći po dubini. JSP preduzeće vodi žena koja je svastika Radomira Nikolića. Imaju svuda svoje ljude. Sada se ključna bitka bije oko posla u „Vodovodu“ gde je kreditom obezbeđen posao od nekoliko miliona evra za rekonstrukciju mreže- kaže naš izvor.

Goran Kojović i Tomislav Nikolić

Glavni igrač porodice Nikolić Goran Kojović Koja sa svojim firmama u ovom trenutku na državnim projektima (Data centar, Palata pravde, izgradnja 640 stanova za pripadnike snaha bezbednosti, izgradnja novog zatvora u Petrovcu…) ima poslove u vrednosti od oko 20 miliona evra.

-Suštinski se ništa nije promenilo. Kum Radomira Nikolića novopostavljeni gradonačelnik Dašić samo je zainteresovan za segment urbanizma i građevine iz njemu znanih razloga. Ostale promene su kozmetičke i podale „plena“. Saša Jaćović koji je šef SNS za centralnu Srbiju glavni je za resor zdravstva i farmacije zbog toga je i direktorka „Apoteka Kragujevac“ i podnela ostavku- kaže naš izvor naglašavajući da je Beograd izuzetno nezadovoljan stanjem stvari u Kragujevcu i da se već uveliko priča „kako je to jedini grad u Srbiji kojima ima dva gradonačelnika“!

(nastaviće se)

ucentar.rs foto: ucentar.rs prinskrin društvene mrežeBar tri „ekipe“ pozivaju se na Andreja Vučića

Svi se pozivaju na njega: Andrej Vučić foto: informer

U Kragujevcu unutar SNS postoje bar tri lobija koja se pozivaju da imaju podršku Adreja Vučića, brata Predsednika Republike. Najglasniji je lobi oko Radomira Erića, gradskog ministra za privredu! Ovaj lobi podržava Gorana Kojovića, finansijera Fondacije „Dragice Nikolić“ i jednog od ključnih ljudi porodice Nikolić u vreme zenita njihove moći u Srbiji.

-Pored njih ima i onih koji soliraju. Navodno idu za Beograd i sastaju se sa bratom Predsednika Republike. Sve postaje tragikomično. Suština je da sve postaje tragikomično- kaže naš sagovornik.

 

 

 

 

 Tekst iz ucentar.rs o „22 decembru“ hit u srpskom Parlamentu!

Tekst i dokumentacija oko prodaje državnog preduzeća koje je vredelo 40 miliona evra a prodato za svega 1,6 miliona kumu Miroslava Miškovića i njegovom ortaku i da je kontrolu rasprodaje imovine overavao tada direktor kancelarije Agencije za privatizaciju Nikola Dašić bio je pravi hit u republičkom parlamentu tog dana. Neko je link na kome se nalazio tekst preko aplikacije viber poslao svim poslanicima SNS.

megaekskulzivno: Nikola Dašić „overio“ prodaju „22 decembra“ Miškovićevom kumu! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar