„insajder“ tvrdi: „Nikola Dašić podržava svastiku Ćirković u JSP!“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„U ovom trenutku dostupna je dokumentacija za više od 70 slučajeva nesavesnog poslovanja direktorke JSP Snežane Ćirković samo u delu odnosa prema javnim odnosno izvršiteljima. Konkretno, u ovih sedamdeset postupaka došlo je do obustave postupaka i zastarelosti dugovanja prema JSP“- nastavlja ekskluzivno za naš portal jedan od najviših funkcionera JSP „Kragujevac“.
Snežana Ćirković, direktor JSP „Kragujevacc“

o Kako je do toga došlo?

– Jednostasbno jer izvršiteljima nije na vreme , u roku koji je po zaključcima predviđen, isplaćen predujam. Tako dolazimo do skandaloznog stanja… JSP odlukom direktorke ne plati predujam, izvršitelji obustave postupak ali pokrenu postupak u kome namire svoje troškove koji progresivno rastu. U međuvremenu JSP za sedamdeset predmeta umesto da plati po 3600 dinara mora da plati dodatnih 8080 dinara advokatskih troskova a ostaje bez mogućnosti da naplati dugove zbog kojih su izvršiteljima angažovani“.
o Ima li tu nekog logičnog, racionalnog objašnjenja? 
– Nema ih, ne postoje. Jedino kako ja mogu da komentarišem njeno ponašanje je neznanje i neodgovornost. I površnost. Ona svesno vuče poteze koji pogoduju jedino izvršiteljima. Preduzeće ulazi u sistem u kome su dugovi nenaplativi a naša ionako skromna sredstva se prelivaju u kasu izvršitelja. To nije normalno stanje. JSP gubi milione dinara i obilno nagrađuje milionima izvršitelje.
o Da li zaposleni vide šta se dešava? Zašto ne reaguju?
Sve vreme zna šta se dešava u JSP: Nikola Dašić

-Naravno da vide i reaguju žestoko, ali bez rezultata. I ja i mnogi drugi ukazivali smo na kardinalne propuste. Suština je u tome što je Snežana Ćirković na rukovodeće pozicije postavila ljude sličnih karakteristika koje nju krase; neznanje, neodgovornost i površnost. Razumem da je prethodni gradonačelnik tolerisao takvo ponašanje, svastika mu je. Zašto i Dašić dopušta dalje urušavanje sistema ne mogu da razumem. Pouzdano znam da je o svemu detaljno obavešten. I pre ovog vaseg istraživanja. Očigledno je da je i njemu politika nezameranja bitnija od sudbine preduzeća i porodica zaposlenih.

o Stiče se utisak da lokalna samouprava nema konkretan plan za JSP. Šta se krije iza tolike nezainteresovanosti čak i novog gradonačelnika?
– Postojala je ideja da se JSP postepeno ugasi. Jedna od varijanti je bila formiranje društva sa ograničenom odgovornošću. To je siguran put do gašenja ako se pažljivo pogledaju okolnosti i praksa. Onda se od toga odustalo, bio je ogroman pritisak. Imam utisak da Snežana Ćirković ima zadatak da ugasi i poslednju nadu da preduzeće opstane. Ovo što ona radi je direktno uništavanje. Nikolić je podržavao na tom putu, a sada vidimo da i Dašić vodi istu politiku. Da nije tako smenio bi je, pokrenuo pitanje odgovornosti i postavio nekoga ko zna da radi posao.
(nastaviće se)
ucentar.rs
napomena
Svi tekstovi ljudi nekadašnji radnici ovog gradskog preduzeća koji su izašli u javnost sa pričom o u najmanju ruku čudnim dešavanjima u JSP „Kragujevac“ su autorizovani od strane naših sagovoronika.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar