„insajder“ tvrdi: „Nikola Dašić podržava svastiku Ćirković u JSP!“

„U ovom trenutku dostupna je dokumentacija za više od 70 slučajeva nesavesnog poslovanja direktorke JSP Snežane Ćirković samo u delu odnosa prema javnim odnosno izvršiteljima. Konkretno, u ovih sedamdeset postupaka došlo je do obustave postupaka i zastarelosti dugovanja prema JSP“- nastavlja ekskluzivno za naš portal jedan od najviših funkcionera JSP „Kragujevac“.
Snežana Ćirković, direktor JSP „Kragujevacc“

o Kako je do toga došlo?

– Jednostasbno jer izvršiteljima nije na vreme , u roku koji je po zaključcima predviđen, isplaćen predujam. Tako dolazimo do skandaloznog stanja… JSP odlukom direktorke ne plati predujam, izvršitelji obustave postupak ali pokrenu postupak u kome namire svoje troškove koji progresivno rastu. U međuvremenu JSP za sedamdeset predmeta umesto da plati po 3600 dinara mora da plati dodatnih 8080 dinara advokatskih troskova a ostaje bez mogućnosti da naplati dugove zbog kojih su izvršiteljima angažovani“.
o Ima li tu nekog logičnog, racionalnog objašnjenja? 
– Nema ih, ne postoje. Jedino kako ja mogu da komentarišem njeno ponašanje je neznanje i neodgovornost. I površnost. Ona svesno vuče poteze koji pogoduju jedino izvršiteljima. Preduzeće ulazi u sistem u kome su dugovi nenaplativi a naša ionako skromna sredstva se prelivaju u kasu izvršitelja. To nije normalno stanje. JSP gubi milione dinara i obilno nagrađuje milionima izvršitelje.
o Da li zaposleni vide šta se dešava? Zašto ne reaguju?
Sve vreme zna šta se dešava u JSP: Nikola Dašić

-Naravno da vide i reaguju žestoko, ali bez rezultata. I ja i mnogi drugi ukazivali smo na kardinalne propuste. Suština je u tome što je Snežana Ćirković na rukovodeće pozicije postavila ljude sličnih karakteristika koje nju krase; neznanje, neodgovornost i površnost. Razumem da je prethodni gradonačelnik tolerisao takvo ponašanje, svastika mu je. Zašto i Dašić dopušta dalje urušavanje sistema ne mogu da razumem. Pouzdano znam da je o svemu detaljno obavešten. I pre ovog vaseg istraživanja. Očigledno je da je i njemu politika nezameranja bitnija od sudbine preduzeća i porodica zaposlenih.

o Stiče se utisak da lokalna samouprava nema konkretan plan za JSP. Šta se krije iza tolike nezainteresovanosti čak i novog gradonačelnika?
– Postojala je ideja da se JSP postepeno ugasi. Jedna od varijanti je bila formiranje društva sa ograničenom odgovornošću. To je siguran put do gašenja ako se pažljivo pogledaju okolnosti i praksa. Onda se od toga odustalo, bio je ogroman pritisak. Imam utisak da Snežana Ćirković ima zadatak da ugasi i poslednju nadu da preduzeće opstane. Ovo što ona radi je direktno uništavanje. Nikolić je podržavao na tom putu, a sada vidimo da i Dašić vodi istu politiku. Da nije tako smenio bi je, pokrenuo pitanje odgovornosti i postavio nekoga ko zna da radi posao.
(nastaviće se)
ucentar.rs
napomena
Svi tekstovi ljudi nekadašnji radnici ovog gradskog preduzeća koji su izašli u javnost sa pričom o u najmanju ruku čudnim dešavanjima u JSP „Kragujevac“ su autorizovani od strane naših sagovoronika.


11 Comments

 1. Insajder
  13/12/2020 - 9:32 am

  Ovaj će grad da sahrani. Počeo je.

  Reply
 2. Ljuba Kg
  13/12/2020 - 9:36 am

  Objavite imena j Izvrsitelja koji su tužili

  Reply
 3. Mile
  13/12/2020 - 10:46 am

  Strasno,Nikolici još uvek imaju moć,to se po ovoj nepismenoj svastici vidi.

  Reply
 4. 13/12/2020 - 1:10 pm

  Sve smo zasluzili, kada glassmo za IDIOTE!!!

  Reply
 5. Hanibal
  13/12/2020 - 6:02 pm

  Da nije jad i beda bilo bi smesno!.
  Fungcioner je zaboravio da je do pre dva meseca bio sef finansija i desna ruka zadnje tri godine doticnoj Svastici.Da je po fugciji za koju je izabran od strane radnika bio u mogucnosti da reaguje na svim nivoima. Progleda u septembru kad prestade da bude sef, mada je tu fungciju grcevito cuvala od bivse pomocnice direktora Jelica, toliko predano da nije govorila sa njom do pre 5-6 meseci. Spektakularno pomirenje je nastalo u periodu predizborne kampanje kada je dobila obecanje da ce biti generalni direktor JSP a. pocetkom jula. Vrlo je izdasno pricala po firmi o tome, a bogami i po drustvenim mrezama.Kako se snovi rasprsise ona nastvi da dize svastiku u zvezde . Zbog visegodisnjih propusta u radu i opomena bilo je samo pitanje dana kada ce otici sa mesta sefa.
  Od 2012. godine ucestvovala je u prenosenju para Javnim izvrsiteljima, kao i ne prenosenju para pa je JSP nekoliko puta bio prinudno blokiran od pojedinih.
  Bila je upoznata sa odlukom o kompenzaciji izmedju jednog izvrsitelja i JSP, potpisanog 16.12.2015godine u vreme cuvene zamenice.
  Godinama se nije vrsio povracaj PDv sa Janim iyvrsiteljima gde je ucinjena milionska steta JSP. Ta tema se otvorila tek dolaskom svastike na insistiranje strucne sluzbe.
  Nikada se nije reagovalo sto mnogi predmeti iz 2012,13,14,15 nisu sprovedeni u izvrsenje iako su sve bili predujmljeni.
  I za kraj Jani izvrsitelji ne krenu u izvesenje pre uplacenog predujna u punom iznosu po svakom predmetu, i sporni predmeti su obustavljeni tamo gde je duznik preminuo, gde su naznacena dva i vise naslednika itd i tamo ako predujam nije uplacen, greskom ili namerom bivseg sefa finansija a i nekadasnjim Izvrsnim direktorom te sluzbe.

  Reply
  • Ceca
   14/12/2020 - 2:34 am

   Hanibal sve je kako ste napisali,pare se za vasu informaciju prenose isključivo onako kako ste vi to rekli,ne znate bre šta pričate ,ne znam od koga i čega branite svastiku,od miliona koje je bacila,da bre svi drugi su to uradili a ne ona.Smesno umesto da vodite preduzece pisete ovde gluposti kao Hanibal ali naravno to je jedino sto umete.

   Reply
  • Šef finansija
   14/12/2020 - 2:38 am

   Šef finansija u životu nije nešto nenamerno platio jer ne odlučuje o tome,na sto za plaćanje stiže samo ono sto je potpisano od strane bilo kog direktora,a posebno izvršitelje,jer postoji služba koja sprovodi šta će da se plati a šta ne,i donosi potpisan nalog za izvršenje ali suludo je budala objašnjavati jer budala se pameti ne može naučiti.

   Reply
  • uticajna
   15/12/2020 - 8:55 am

   nije ni cudo sto svastika vedrii oblaci…pa njeno neznanje je ogromno ako se procita izmedju redova komentar od ovog hanibala…. a ocigledno da je glasnogovornik rezima… i ove nabedjene direktorke… a mozda joj je i nesto vise, nikada se me zna…. jedino je sigurno da se nova godina blizi, ko razume shvatice.

   Reply
 6. Dragulj
  13/12/2020 - 10:09 pm

  Hanibal, ili ti draga svastika, lupate gluposti, a na kraju zasto tim ljudima ne dadoste otkaze zbog gresaka u radu vec ih proglasiste viskom uz pomoc bog jadan zna koliko advokata….hahaha….sve je dokazivo….uzivajte u svom neznanju u toliko godina.

  Reply
 7. Putnik Bucko
  14/12/2020 - 6:43 pm

  Pa ovo postalo kao neka španska sapunica, ma super je. Znači ovako, ako me moja titula ne vara taj Hanibal je dotična direktorka. Zatim Truman je ta ista ili možda njen alter ego. E tu je čitava estrada Svetlana, Ceca, Mile….Zatim ide čuveni Monah Tadija, pa onda bajkoviti Ivica al bez Marice. Mnogo zabavno, ali koliko se ja sećam u našoj se Šumadiji kaže igračka-plačka.
  Samo ovo nije ni igračka ni estrada kako se nekima čini. Ovo je stvarnost sa vrlo lošim epilogom po kragujevčane.

  Reply
 8. eto tako
  14/12/2020 - 10:03 pm

  propala bankarka, kazu, napujdala svoje nepismene zastitnike, civave, na druge radnike stambenog, blizi joj se kraj i promena kabineta…. ako je celija kabinet…

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.