Od danas isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

Srpski ministar finansija Siniša Mali najavio je isplatu minimalnih zarada za zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu za ponedeljak, 14. decembar. Iznos na računima biće 30.367 dinara koliko je i propisani minimalac na nivou republike. Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno oko dve milijarde dinara. 
Mali je naveo da se radi o „sektorskoj podršci za 72. 500 zaposlenih u turističkim agencijama, rent-a-kar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima“. Ovaj vid pomoći predstavlja podršku zaposlenima u delatnostima koje su najviše pogođene zbog pandemije Korona virusa, rekao je Mali.
On kaže da je ovo šesti po redu isplaćeni minimalac što znači da je polovina poslovne godine „pokrivena“ sredstvima države.
„Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvara za ovu svrhu“, kazao je Mali i dodao da će ukupno izdvajanje države za pomoć privredi od početka godine dostići iznos od šest milijardi evra odnosno 700 milijardi dinara što je među najvećim iznosućima izdvojenim za te svrhe u regionu.


ucentar.rs foto ilustracija printskrin

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.