SPP o budžetu grada Kragujevca: „GRAĐANI PLAĆAJU CEH“!

„Odlukom Skupštine grada Kragujevaca od 16 decembra 2020. godine poskupeće:
– Voda za 35 % sa 40,32 dinara na 54,3 dinara po kubnom metru vode 
– Odnošenje smeća za 36,5% sa 5,14 na 7 dinara po metru kvadratnom
– Parking sa za 42% sa 55 na 78 dinara za drugi sat u nultoj zoni 
Ne sme se zaboraviti da će se po predhodnoj odluci Skupštine, porez na imovinu građana od 01.01.2021. godine uvećati za 33,34 %. Prosečno kragujevačko domaćinstvo će u proseku za 2021. godnu za plaćanje komunalija i poreza morati da izdvoji do 200 evra više nego u godini koju privodimo kraju. Ovo je nedopustivo, jer se očekuje da će usled Kovid krize oko dve hiljade Kragujevčana u narednoj godini ostati bez posla, a da će onima koji budu zadržali svoja radna mesta standrad značajno pasti“- kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde u osnivanju koje je potpisao Dalibor Jekić.
Prema njegovim rečima „štura obrazloženja komunalnih preduzeća o razlozima za povećanje cena usluga, podsećaju na obrazloženje gradskih čelnika o povećanju poreza na imovinu od pre neku nedelju. I laik može primetiti da se zaobilazi istina i da se pravi razlozi kriju svim raspoloživim sredstvima. A razlog je sledeći- treba vratiti skupe kredite koje su podigla komunalna preduzeća, a čija je isključiva namena šminkanje grada koji je u ozbiljnim problemima. To je glavni razlog džeparenja kućnih bužeta Kragujevčana“.
-Javna Garaža koja je koštala 3 miliona evra, a ni po čemu nije bila prioritet za grad i građane Kragujevca, polako se pokazuje kao potpuni promašaj. U prvim danima njenog korišćenja čak i u najfrekvetnijim satima saobraćaja nema popunjenost veću od 10 %. Rekonsktrukcija zgrade Gradske tržnice koja je trebalo da bude završena u decembru 2020. godine i koja takođe Kragujevčane staje više od 3 miliona evra je ono što će Kragujevčani kroz uvećane račune za parkiranje i odnošenje smeća finansirati u narednim goidnama. Govorimo o istoj onoj tržnici koja se nemarom izvođača urušila u najlepšem delu svoje fasade, a koja će dodatno biti naružena objektom u formi betonskog bunkera, kome se još uvek ne zna tačna namena, a koji je sazidan na zapadnom platou zgrade. kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Kragujevcu i ističe „da je sramno je da se teret krize i pogrešnih poteza vlasti svaljuje na leđa Kragujevčana“.
-Nama se čini da gradska vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije upoznata da postoje ekonomski zdrave metode uvećanja budžetskih prihoda, npr. kroz smanjivanje troškova, rast broja zaposlenih i privlačenje investicja i otvaranje novih radnih mesta. Nepostojanje odgovornosti prema građanima od strane gradske vlasti se i ovog puta pokazalo. Kako je jasno da nemate rešenja ni za jedno pitanje, predlažemo da olakšate muke i gradu i građanima i podnesete ostavke na sve funkciječ predlažu u SSP.


ucentar.rs

3 Comments

 1. sumadinac
  16/12/2020 - 12:14 pm

  Rece g-din. Jekic koji je nakon izbora postao direktor marketing u Energetici.

  Interesanto je i to da je g-din. potpisivao korisnicke ugovore o snabdevanju toplotnom energijom za gradjane koji nisu potpisali nove ugovore i to u vreme kada je bio na bolovanju prosli mesec.

  Pored toga i cinjenica da je Energetika prekrsila zakon i zadocnjila sto se tice pomenutih ugovora jos 29.12.2016. god. i da sada te ugovore forsira sto bi deca rekla ‘na foru’ tj. po sistemu APP (ako prodje prodje).

  Sami prosudite kakva je opozicija u pitanju dragi moji sugradjani na lokalu.

  Reply
 2. eto tako
  16/12/2020 - 8:38 pm

  nema nam spasa dok ovakvi nesto mudruju… uz ovakvu opoziciju vucic ce nas omalovazavati koliko god bude hteo….a hoce.

  Reply
 3. Makarije
  19/12/2020 - 11:48 am

  A čekaj…na čijoj je sad strani Jekić od kad je Andreja direktor?kako opozicija (i to Đilasova) može da bude u užem krugu rukovodilaca?
  ZEMLJO SRBIJO!!!!!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.