Priča Kragujevčanina čiju su majku „ubili privatni izvršitelji“!

Petar Cvetković je ugledni kragujevački i srpski preduzetnik. Višedecenijski.  Posle mnogo godina borbe protiv sistema, šira srpska javnost, podsetila ga se kad je naš portal objavio umrlicu njegove majke. Tvrdi da je njegova majka Vera, inače odličnog zdravstvenog stanja, umrla zbog brutalnog pritiska izvršitelja. Kaže da je sve počelo od momenta kad je otvorio aferu prodaje „Gradskog doma“ u Kragujevcu i ogolio kriminalnu vezu Miroslava Miškovića, Milana Spasojevića,  Milenka Marjanovića i bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića. Cvetković se našem portalu obratio pismom koje prenosimo uz nekoliko redakcijskih intervencija koje ne menjaju suštinu sadržaja…
piše: Petar Cvetković
Sa sigurnošću mogu da kažem da sam ja čovek koji se nalazi na optuženičkoj klupi, ne zato što sam kriv ili zato što sam kriminalac, već isključivo zato što sam običan građanin ove zemlje. Celog života sam žrtva zamena teza u našem pravosudnom sistemu koji još od 1945. na optuženičkim klupama drži nedužne ljude optužene od strane korumpirane klike režimskih poslušnika prerušenih u direktore i direktorčiće javnih i javno-komunalnih preduzeća.
Konkretno, više od deset godina podvrgnut sam mučenju i torturi od strane tužioca Javnog stambenog preduzeća i njihovog nalogodavca Energetike. Čitava decenija pod stresom, na lekovima, sve ozbiljnije narušenog zdravlja zbog neosnovanih tužbi i pretnji izvršitelja a sve zbog neosnovanog postupka i lažnih faktura koje je osporio čak i sudski veštak Vukman Knežević svojim stručnim veštačenjem o isključenju i uključenju na gradski sistem grejanja. I pored svih mojih napora i pokušaja da sa JSP ostvarim normalnu komunikaciju i odgonetnem zašto me tuže za neplaćene račune iako sam ugovor sa Energetikom raskinuo još 17.11.2010. dokazujući tu činjenicu relevantnim dokumentima i upozoravajući da je zapisnik o kontroli falsifikovan, uvek sam dobijao isti odgovor. „Obratite se Energetici“!?
I pored činjenice da je JSP zapošljavalo nebrojene pravnike oni bez ikakve valjane provere i sagledavanja činjeničnog stanja svoje predmete upućuju neustavnim privatnim izvršiteljima. Konkretno moj predmet je prosleđen izvršiteljki Ivani Žugić protiv koje se vodi veliki broj krivičnih postupaka i koja je zbog nezakonitih radnji bila suspendovana. Napominjem i da mi štetu koju su načinili ugradnjom sekundarnih cevi koje idu preko mog dvorišta i podruma i koje često plave nikada nisu nadoknadili iako imam uredno pribavljeno mišljenje veštaka. Praksa je pokazala da oni jednostavno nikada ne odgovaraju za svoj amaterski rad i javašluk tako da nastale štete plaćaju građani iz svojih džepova.
JSP Kragujevac već godinama potkrada svoje korisnike kojima, umesto da im vrati oteti novac, nudi potpisivanje nekakvih zahteva i poziva na savest kako ih ne bi tužili dok paralelno nastavljaju besomučnu pljačku preko privatnih agencija, papreno plaćenih beogradskih advokata i uverziranih izvršitelja koji na sve načine upumpavaju novac u privatne kase.

Svojim sramnim postupcima uspeli su da mi ubiju majku a namera im je da sahrane i mene svakodnevnim maltretiranjem i šikaniranjem. Godinama me zasipaju računima za nepostojeće usluge, pretnjama izvršitelja i neosnovanim tužbama i krivičnim prijavama koje Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu odbacuje. Cilj im je na taj način da slome moj duh i unište moje zdravlje. U jednom delu su uspeli jer mi je zdravlje ozbiljno narušeno ali što su duha tiče, tu sam nesalomiv. Moja će borba trajati sve dok istina ne izađe na videlo. Istinu običnih građana niko nikada nije uspeo da sakrije.ucentar.rs

3 Comments

 1. dragana
  19/12/2020 - 12:50 pm

  Petar Cvetkovic, njegova porodica je stara gradjanska porodicca u Kragujevcu. Kao vrlo mlad covek dao je veliki doprinos Kulturi ovog grada,sve persone koje pominje nisu kragujevcani,nad nama se vrsi istrebljenje, Grad je okupiran dodjosima, mandovima (cast romima ne i mandovima) kako bi Grad Pravo i Gradjanstvo bilo potpuno unisteno. Nasi roditelji davali su od zaradazarazvoj koje sada koriste dodjosi u njemu anama se odbijaju zalbe, prituzbe, resavanja,kako BI PLEN OVOGGRADA BIO OTET. NJIHOVE GRADSKE KRIMINALCE,kaznjavaju smenom safunkcija, nastavlja da radi makoliko je oteto i ostetio GRADSKI BUDZET, jer ih Kriminalac drzi u saci, TO JEORGANIZOVANA MAFIJA, kragujevcani ih mogu pobediti PROTERIVANJEM SA RADNIH MESTA,GLASANJEM, A DOCI CE DAN, kada cu licno ucestvovati u zavarivanje VRATA SO KRAGUJEVAC, pa nijedan na celu sa korumpiranim gradskim pravobraniocima (cast izuzecima) NECE UCI U ULAGANJE MOG OCA MOJE MAJKEI PECINE KAO I NJEGOVE UBIJENE MAJKE. Kragujevcani ali PRAVI, moraju okupiti SVOJE SUGRADJANE,od cijih su roditelja uzimali novac za razvoj A ONI STO SU STETILI TAJ NOVAC,otimali i dodjosecastili, CE IH VRATITIDO DINARA IMOVINOM KOJU SU NEZAKONITO STEKLI,cast izuzecima. Doci ce dan kada cemo okupljeni doci na VRATA NASEG SERVISA, NASEG KUCE u kojoj bahato otimaju, I VRATA CE IM BITI ZAVARENA, nece vise uci ONI UNUTRA.jer ste nas unakazili grad unistili, pare oteli, a Kriminalce negovali. SRAM VAS BILO SELJACKA KLIKO KOJA KNJIZI NA FALSIFIKOVANIM GRADJEVINSKIM DOZVOLAMA,to tvrdim i zaklinjem se u istinu, koja je ocima svojim gledala dokumenta, koja su FALSIFIKOVANO UPISANA UPRKOS ZABRANI PRAVOSNAZNOJ PRESUDI OKRUZNOG SUDA U KRAGUJEVCU.Vi ste kriminalcikojito kriju zajedno sa DJUBRETOM koji ovim gradom vlada. Cast izuzecima, jer ima i postenih ljudi, koje ucenjujete. BANDITI OBICNI, talog necivilizovan talog.

  Reply
  • Naselje Bubanj
   20/12/2020 - 10:00 am

   Slazem se da nama rodjenim kaldrmasima, gradjanima grada Kragujevca, treba da bude lakse i bolje naspram dodjosa i ljudi koji su skoro dosli u ovaj nas grad koji je po mnogo cemu bio prvi.

   Vecina dodjosa je umislila da se oko njih vrti sve i da je ovo njihova kuca i prcija… malo su se prevarili.

   Podsecam ih da su oni ipak samo gosti.

   Podsecam da je nasa nekadasnja prestonica bila i medju prvima odakle su krenule i promene ali i narodne bune kao sto je bila ona oko prevelikog poreza u doba Obrenovica i zna se cemu je kasnije doprinela!

   Cika Peci zelim da istraje u borbi i stane im na put!

   Ima moju sveukupnu podrsku i stojim mu na raspolaganju!

   Reply
 2. Ljuba Kg
  21/12/2020 - 9:38 pm

  Porodici Cvetković izjavljujem saučešče za sve što su pretrpeli i pozivam aktere događaja da im se izvine.Najpre JSP koji je nesavesno vodio navodne dužnike u svojoj evidenciji i to je naplačivao , pa zatim j i Ivanu iz Karađorđeve koja je dobila licencu , iako je bez sluha za realnost , savesnost , vođena samo svojom gramazivošču ka profitu uništila veliki broj porodica. A Energetika je posebna priča.( U mojoj zgradi vlasnik stana je 16 godina vodio bitku da mu se ne ispostavljaju računi jer nikad nije imao preko 16 stepeni u stanu). Molim da me pozovete na sahranu nekog od odgovornih.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.