Dveri: Skandalozna izjava Ane Brnabić!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Potpredsednica Srpskog pokreta Dveri, Prof. dr Tamara Kerković ocenila je da je izjava predsednice srpske vlade Ane Brnabić da nema nameru da pregovara sa opozicijom skandalozna. Bar bi se smatrala skandaloznom u svakoj demokratskoj zemlji. „Beg i strah Ane Brnabić od dijaloga, očit je u njenoj izjavi da neće pregovore jer je njena crvena linija kredibiliteta ona „opozicija“ koja je u Parlamentu kao i da u Srbiji ima 2000 opozicionih stranaka.
U ovom čudovišnom provizorijumu u koji su Srbiju pretvorili principi gospođe Brnabić ovo je iskrena ali ne i pametna izjava žene-prokuratora jedne marionetske vlasti. U tome je sva naša tragedija“.
Kerković kaže i da ne čudi laž da u Srbiji ima 2000 opozicionih stranaka. Istina je da u Registru političkih stranaka postoji 123 upisana imena. „I pozivanje na kredibilnost samo onih opozicionih stranaka koje su u Parlamentu, pretvorenom u monstruozni rijaliti, jeste beg od razgovora sa opozicijom i pokazuje veliku bojazan vlade i njenu slabost kao i same premijerke dovedene ko zna odakle. Sa Anom Brnabić predstavnici opozicije i nemaju šta da razgovaraju jer je o „uspesima“ njene vlade već sve rečeno u izveštaju Evropske komisije o Srbiji za 2020. godinu. Tu je sve jasno rečeno o pregaženom parlamentarizma, odsustvu opozicije u najvišim organima vlasti, o stanju slobode medija, o ogromnoj korupciji i odsustvu borbe protiv kriminala… Sve su to čvrsti dokazi kvaliteta posla koji Brnabić obavlja, kako sama kaže, „svakodnevnim radom za građane Srbije“. Kerković u izjavi naglašava da će uskoro doći vreme kada će Brnabić morati da razgovara o temama od kojih svojom birokratskom arogancijom želi da se sakrije. „Moraće da razgovara o spoljnom dugu Srbije koji je 2000 evra po glavi stanovnika, o udbostrčenom broju gladnih, o 93,5% svih državnih subvencija u korist stranih investitora kao i o 40 milijardi evra godišnje koliko košta neefikasna država.
Moraće da razgovara i o trošenju milijardi u javnim nabavkama, o Jovanjici, oružju, GIM-u, Krušiku, naplatnoj rampi, aferi Indeks, lažnim diplomama i doktoratima kao i o sopstvenoj sumnjivoj diplomi. Dug je taj spisak a na njemu je i predaja Gazivoda i Elektroprivrede na KiM, albanski mini Šengen i još mnogo toga. To vreme se ubrzano približava. Strah Ane Brnabić je opravdan a vreme za dijalog ističe“, zaključila je potpredsednica SP Dveri Prof. dr Tamara Kerković.


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar