Horor u Pešačkoj zoni u Kragujevcu (2)- razvaljene klupe, kamenje, otpad, kablovi..

Posle našeg teksta o haosu koji vlada u Pešačkoj zoni u Kragujevcu, razvučenim kablovima za struju pod naponom i đubretu u jednom od najlepših kutaka u Kragujevcu javili su nam se čitaoci sa novim fotografijama.

-Ovo je klasična priča kako jedna dobra ideja može biti upropašćena. Prvi reciklomat u Srbiji koji stimuliše građane da odlažu platični otpad sveo se na pravu malu ekološku katastrofu. Na zapadu se ovakvi projekti rade i pametni kontejneri postavljaju van grada pored velikih marketa, stajališta.. U Kragujevcu je postavljen u centru grada, na 50 metara od „Krsta“, simbola grada- kažu nam vlasnici objekata koji su nam ilustrovali stanje stvari fotografijama kako izgleda odlaganje otpada.

-Iz flaša se prosipa tekućina i posebno leti tu je nesnosan smrad to te mere da građani prelaze na drugu stranu. Ostavljaju se džakovi u kojima se donosi plastika, užas. Mnogo ljudi uzmiaju bačenu plastiku iz kontejnera i donose ovde- kaže nam vlasnik jednog od lokala. Povrh svega ovde su sedišta najreferentnijih srpskih kompanija!

Samo postavljenje reciklomata prvom u ovom delu Evrope dobio je sve pohvale ekoloških udruženja. Radi o pametnoj mašini za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada. Reciklomat, prvi u Srbiji ovog tipa, različite vrste otpada, plastične flaše, limenke i staklenu ambalažu, pored razvrstavanja i sladištenja, takođe i vrednuje, te novčani iznos predate ambalaže dobijaju građani. Doduše, sada samo u vidu povlašćenje cene za gradski prevoz.

Na žalost, fotografija koju objavljujemo govori više od hiljadu reči.

Naš portal juče je objavio u kakvom je stanju Pešačka zona, omiljeno šetalište mladih bračnih parova sa decom. Reiklomat se nalazi na nekoliko desetina metara od kablova sa strujom  i sastavni je deo Pešačke zove.

Vladimir Maksimović

Inače, na čelu ovog resora koji je zadžen za higijenu i uređenost zone nalazi se Vladimir Maksimović, gradski ministar za komunalnu delatnost za čije ime se vezuje niz skandala u poslednjih nekoliko meseci. Najzvučniji je ugovor sa EBRD zbog koga je grad morao da plati 187 hiljada evra penala. Inače, Maksimović je predsednik stranke slovačke nacionalne manjine iako u centralnom gradu Šumadije prema poslednjem popisu živi 16 Slovaka.

Slučajno ili ne ispred Maksimovićevog lokala u kome se nalazi kafić „Insomnia“ -(Agencija za borvu protiv korpcije ispituje da li je u sukobu interesa) nalazi se ruglo isušenog četinara pod naponom. Odmah tu su i polomljene klupe, razvaljene kamene ograde. rupe..

-Klupa je već odvaljena skoro mesec dana. Ovo je bruka za Kragujevac, jer je Pešačka zona omiljeno mesto skoro svih turista koji posećuju naš grad-kažu građani.

O tome šta su nam sve čitaoci poslali presudite sami u foto galeriji…

Pešačka zona Kragujevac… trenutno… 

6 Comments

 1. dasic sto jedna stolica
  20/12/2020 - 5:54 pm

  grad se raspada u svakom smislu jer su ga vodili Rale Srdjan Ceca Maksa Vita Cira Mira Zorica Nenkovic Andreja Ilic i danas je ekipa oko Dasica jos gora od pre 4 godine! Sve si pogazi Dasicu sto si obecao ali polakao stizu izbori videcemo ko ce ti skupiti glasove onda !

  Reply
  • Tomica rakovic
   20/12/2020 - 11:33 pm

   U pravu si ,obecao sto sta i u mom naselju da uradi pa nista.Komsija ima stalu sa kravom pored kuce od smrada nemogu deca da izadju u dvoriste,imamo ulicu kao u 15 veku,a gosim dasic necu da mu prezime pisem velikim slovom obecao kada je bio u Malim Pcelicama rekao da je upoznat sa tim problemom i da ce resiti oba.Ali eto kao sto rece idu izbori pa cemo videti ko ce mu dati glasove.Pozivam ga ako ima decu da ih dovede u moje dvoriste pa da vidimo dali mogu da se igraju.Bruka dasicu obecanja u prazno

   Reply
  • Samo pitam
   24/12/2020 - 10:22 am

   A kao Verko je bio vrh sve je renovirao bio a ovi upropastili… smesno. Niko nista nije pupnuo 20 i kusur godina…

   Reply
 2. nesa
  21/12/2020 - 12:56 am

  neka neko snimi pesacku zonu u l ribara u kg da se vidi sta. je ruglo grada

  Reply
 3. Igorče
  21/12/2020 - 5:03 am

  Grad nam ke takav kakav je,ali građani se ponašaju neodgovorno. Sve ovo je delo nekolicine pojedinaca. Nisu ovo organizovani kriminalci ,već stoka,s njih bi trebalo ds kažnjava neka policija,inamo ih dve.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.