Velika stvar: „Zastava oružje“ i Mašinski primenjuju nove tehnologije

Mašinski fakultet i „Zastava oružje“  radiće zajedno na razvoju i primeni novih tehnologija, potvrđeno je sporazumom o saradnji koji su u utorak potpisali, u ime Mašinskog fakulteta u Beogradu, dekan, profesor Radivoje Mitrović i šef Katedre za sisteme naoružanja, profesor Predrag Elek, a u ime kompanije „Zastava oružje“,generalni direktor Mladen Petković.

Cilj sporazuma je da se kroz povezivanje institucija obrazovanja, istraživanja i razvoja u tehničko-tehnološkim naukama i privrede radi na postizanju praktično primenljivih inovativnih rešenja.

Pored saradnje u oblasti obrazovanja i naučno istraživačkog rada naglasak će biti i na zajedničkom učestvovanju u razvoju i implementaciji novih tehnologija koje će biti primenjene u konkretnim projektima.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom, kao i budućom saradnjom koja, kako je ocenjeno, otvara put razvoju novih mogućnosti.

Prvenstveno, otvara prostor za inteziviranje razvojnih i istraživačkih projekata koji će doprineti uspešnom poslovanju kako Zastava oružja tako i Mašinskog fakulteta u Beogradu.

ć“Na ovaj način se Zastava oružje još jednom dokazuje kao društveno odgovorna kompanija koja poštujući i unapređujući svoje potrebe istovremeno doprinosi razvoju i unapređenju šire društvene zajednice“, istakao je generalni direktor kompanije Mladen Petković.

Dekan Mašinskog fakulteta, profofesor Mitrović je podsetio da je na fakultetu proteklih godina mnogo toga urađeno na osavremenjavanju nastave i prilagođavanju studijskih programa potrebama privrede.

„Kvalitet nastave, naučnoistraživačkog rada, privredne i međunarodne saradnje ostaju glavni razvojni priiriteti Mašinskog fakulteta i u narednom periodu. Zato me raduje što će naš fakultet prepoznat kao mesto gde se školuju vrhunski stručnjaci i što će biti deo razvojnog tima kompanije Zastava oružje“, istakao je profesor Mitrović.izvor: rts foto: rts/printakrin

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.