Rasplet u Topoli: Sud potvrdio odluku- Dragan Jovanović i bez odborničkog mandata!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skupština opštine Topola objavila je faksimil presude Upravnog suda u kome se odbija žalba Dragana Jovanovića, bivšeg gradonačelnika i lidera Nove Srbije. Naime, lokalni parlament doneo je, 29. novembra 2020. godine, odluku da Draganu Jovanoviću, odborniku, prestane mandat, a na osnovu promene prebivališta. Na ovakvu odluku, Jovanović se žalio Upravnom sudu i tražio da se poništi odluka.

Po oceni Upravnog suda, u presudi od 18. decembra 2020. godine, a na osnovu citirane odredbe zakona o lokalnim izborima i stanju u spisima predmeta, skupštinska ODLUKA je doneta uz pravilno i potpuno utvrđeno činjenično stanje i pravilnom primenom materijalnog prava.

Na ovu odluku reagovao je i sam Jovanović.

-Danas sam neformalno čuo da je moja tužba odbijena pred Upravnim sudom KG o suspendovanju mog mandata naravno pošto još ništa nisam dobio. Samo potvrda države u kojoj živimo. Čekam formalno da donesem tu odluku pa da napišem žalbu Ustavnom sudu Srbije, pa ću se žaliti međunarodnim sudovima. Ovo je vaša slika i prilika današnje napredne Srbije, da vam oduzme mandat političkom protivniku jer se ne slažu sa ovom poslevremenom politikom, to nije viđeno u Srbiji- napisao je na svom FB profilu Jovanović.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar