Sazdanović za RTS: 320 pacijenata u Kragujevcu zahtevaju kiseonik!

Već sedam dana u Šumadiji broj novoobolelih opada. U bolnici je 320 hospitalizovanih, a 56 na intenzivnoj nezi. Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović kaže za RTS da svi pacijenti zahtevaju kiseonik.
Predrag Sazdanović je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a istakao da je jedno od ključnih mesta u KC Kragujevc izolacija gde se primaju svi pacijenti koji su suspektni na kovid 19, za koje nema dokaza, a prikazuju sve kliničke slike osim pi-si-ar testa.
„Od 1. marta krenuli da u borbu protiv kovida formirali su dva prostora koji su neophodni, kao filteri koji sprečavaju da pozitivni pacijenti uđu u zdravi deo KC Kragujevac“, kazao je Sazdanović.

Navodi da je 320 pacijenata u KC Kragujevac koji zahtevaju kiseonik.

„Svi do jednog zahtevaju kiseonik“, naglasio je Sazdanović.

Predvideli su, kaže, krajem avgusta da će biti potrebe za kiseonikom i sada se završava oksigenacija Kliničkog centra. To znači, kaže, da će svi pacijenti imati dovoljno mesta za lečenje.

Navodi da će Nacionalni štab doneti plan za vakcinaciju.

„Nema nama boljitka i oslobođenja od ove okupacije kovida 19 ako se masovno ne vakcinišemo svim vakcinama za koje da dozvolu ALIMS“, naveo je Sazdanović.

Sve su vakcine, kaže, dobre, u smislu da štite od kovida 19.

„Dok ne bude masovne vakcinacije u Srbiji ne možemo da računamo da ćemo pobediti. Veoma skupo košta lečenje. Oko 9.500 ljudi se leči u Srbiji. Ne znam koji ekonomski model može dnevno da nadoknadi ovoliko lečenje. Moramo da budemo pametni, da sačuvamo ekonomiju i da idemo na smanjenje broja lečenih pacijenata. To je isključivo disciplinovanim ponašanjem, zabranom okupljanja, zabranom proslava Nove godine i svega ostaloga“, zaključio je Sazdanović.rts.rs

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.