POTRESNO: Ovako su tukli radnike „22 decembra“ posle privatizacije! (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kada su mali akcionari državnog preduzeća „22 decembra“ pokušali da protestom spreče rasprodaju imovine i uništavanje nekadašnjeg giganta kragujevačke i srpske privrede- novi vlasnici su na radnike poslali privatno obezbeđenje da ih izbaci iz kruga fabrike. Povređeno je nekoliko radnika a tridesetak nabildovanih momaka na njih je bacilo suzavac o čemu su zaposleni svedočili u medijima! Vlasnici su tvrdili da imaju odluku Suda da izbace bivše radnike iz kruga fabrike!

Da podsetimo, u privatizaciji „22 decembra“ u Kragujevcu 750 porodica je ostalo bez hleba. Preduzeće je prodato za 1,8 miliona evra iako je, prema procenama stručnjaka, vredelo preko 40 miliona evra. Nekadašnji gigant je prodat od strane Agencije za privatizaciju privatnom konzorcijumu na čijem se čelu nalazio kum Miroslava Miškovića, Milan Spasojević.

Po prvi put juče smo iz obimne dokumentacije objavili činjenicu i da je i Nedeljko Tenjović, savetnik i najbliži saradnik Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Republike odigrao značajnu ulogu  u jednoj od najskandaloznijih privatizacija u Srbiji i da je od strane novih vlasnika dobio „neograničena ovlašćenja“!

U svom istraživanju pored dokumentacije Agencije za privatizaciju naišli smo i na potresan snimak na kome se vidi intervencija privatnog obezbeđenja protiv radnika. Zanimljivo je da se snimak sve vreme nalazi na jutjubu, ali da se bavio Vladimirom Kraljičićem, jednim od glavnih igrača novog konzorcijuma koji je rasprodao državnu imovinu sa ogromne pare…

(nastaviće se)

ucentar.rs foto: printskrinvideo: Ovako su tukli radnike „22 decembra“ posle privatizacije… UPOZORENJE! (uzmenirujuće scene)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar