DOGAĐAJ 2020 u Kragujevcu: izbor Nikole Dašića za gradonačelnika

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Izbor Nikole Dašića za gradonačelnika Kragujevca- DOGAĐAJ je 2020 godine u Kragujevcu. To je odluka kolegijuma portala ucentar.rs . Do kraja dana proglasićemo i ekonomistu godine, sportistu godine, privrednika godine, ali i skandal godine i promašaj godine. Biće, dakle zanimljivo! 

Inače, Dašićev izbor pored same istorijske konotacije događaj godine je i sa još jednog aspekta. Iako prvi na listi SNS kao politički autsajder, ova stranka ostvarila je „istorijski uspeh“.  U Skupštini grada Kragujevca SNS je osvojio najviše mandata sa osvojenih 33.256 glasova ili 45, 83 odsto od broja izašlih glasača u Kragujevcu.

Dašić je rođen 1975. godine. U zvaničnoj biografiji navodi da „potiče iz oficirske porodice, što ga je donekle i opredelilo da nakon Srednje ekonomske škole u Kragujevcu, studije završi na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu 2002. godine kao diplomirani ekonomista i oficir“.

Ističe da je karijeru započeo zvanjem potporučnika u logističkoj brigadi za snabdevanje i opremanje Generalštaba i Ministarstva odbrane. Potom, 2005. godine karijeru nastavlja u Agenciji za privatizaciju, prvo kao pomoćnik rukovodioca projekta, a kasnije i kao direktor regionalnog centra u Kragujevcu.

Dodaje da 2012. godine zasniva radni odnos u Narodnoj banci Srbije na poziciji direktora odeljenja Prinudne naplate u Kragujevcu, „da bi pola godine kasnije na poziv guvernera NBS prešao u Beograd radi dodatnog angažovanja na mestu ličnog savetnika za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu, i po ovlašćenju guvernera koordinator Sektora za poslove sa gotovinom i trezorskim odeljenjima u filijalama u Beogradu i Novom Sadu“.

Ističe da je jedan od osnivača gradskog odbora SNS Kragujevac i član Izvršnog odbora stranke.ucnetar.rs  

prva izjava Nikola Dašića, kao gradonačelnika Kragujevca 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar