HEROJI 2020: Lekari, medicinsko i tehničko osoblje KC „Kragujevac“!

Pošast kroona virusa nije zaobišla ni Kragujevac. Centralni grad Šumadije vodi se kao jedno od ključnih žarišta u Srbiji. U nesreći koja nas je zadesila svedočiili smo herojstvu i podvižništvu lekara, medicinskog  i tehničkog osoblja Kliničkog centra „Kragujevac, u kovid bolnicama koje su formirane u gotovo nemogućim uslovima. Korona je odnela i živote lekara. Iako su znali da su ugroženi- niko nije rekao „NE“! Na žalost. preminula je legenda medicine u Kragujevcu pulmolog dr Bora Etvov, od posledica korona virusa!

U vreme trećeg talasa kada se beležilo i do 300 novobolelih dnevno u Kragujevcu- zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i dr Predragu Sazdanoviću, direktoru KC „Kragujevac“ proširen je kapacitet dotoka kiseonika kada se dnevna potrošenja kretala u količinama potrebim  za sedam meseci u redovnim uslovima. Tako su spaseni mnogi životi. To se ne sme zaboraviti! Pandemija i dalje traje, i ovom prilikom apelujemo na oprez.

A ovo su fotografije, video zapisi o našim herojima… 

video zapisi: Posle 12 časova rada u kovid bolnicama

 

2 Comments

 1. M
  31/12/2020 - 9:55 pm

  Reply
 2. Patriota
  31/12/2020 - 10:38 pm

  Svaka cast pojedinom osobljuKC Kragujevac divnim doktorima dr Katerini Asanin, dr Vesni Ignjatovic, dr Slobodanu Joksimovic , dr Draganu Paunovic,dr Dusici Brkic sve najbolje u 2021 god. od porodice Vasiljevic 💖

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.