Promašaj 2020: izbor Vladimira Maksimovića Makse za gradskog ministra!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Čovek koji je u prethodnom periodu vodio resor zbog koga su građani Kragujevca već platili 187 hiljada evra za penale „ERDB“ banci zbog neralizovanih kredita Vladimir Maksimović- Maksa- dobio je u novoj podeli – važan resor. ON je postao novi gradski ministar za komunalnu delatnost! Samo to je dovoljan razlog što je izbor Maksimovića od strane našeg kolegijuma proglašen kao- PROMAŠAJ GODINE!

I dok se mnogi u čudu pitaju: zašto je Maksa nezamenljiv podsetićemo na sve skandale koji su se vezivali za ovog političara.

Ugovor sa ERDB:  Građani već platili 187 hiljada evra „penala“!

Nepovoljan ugovor za Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) Grad Kragujevac potpisao je u visini od 10 miliona evra, u vreme dok je Maksimović vodio resor za održivi razvoj i gromoglasno najavljivao projekte u medijima. Kako nam je potvrdio dr Nenad Stanišić, član Gradskog veća za finansije u Kragujevcu- Grad je platio 187 hiljada evra „penala“ zbog kredita  „Penali“ se plaćaju zbog rezervisanih sredstava koja nisu iskorišćena za projekte i radi se na tome da se, u najmanju ruku čudna klauzula ugovora sa EBRD promeni. A najgore je tu nije kraj. Kragujevac EBRD po istom ugovoru može da isplati još nekoliko stotina hiljada evra, ukoliko se nepovoljni ugovor ne aneksira, pošto je nemoguće zbog imovinskih odnosa realizovati projekte, kažu u Skupštini grada.

Sukob interesa… 

Agencija za borbu protiv korpcije ispituje da li je Maksimović u sukobu interesa pošto je istovremeno gradski ministar za komunalije i vlasnik lokala u centru grada u kome se nalazi kafić. Da stvari budu još gore u Pešačkoj zoni kupio je još jedan lokal- što je u vreme dok je ministar u najmanju ruku- degutantno!

Prozivke za reket privatnika… 

Vlasnici lokala javno su ga preko društvenih mreža prozvali da im je tražio reket od 500 evra mesečno. Reket je tražen. kako tvrde vlasnici da bi im se „produžile“ bašte -i to baš u Pešačkoj zoni gde Maksimović sada ima dva lokala, a u jednom se nalazi kafić.

Nezamenljiv  

Dok drži dizgine, kako ih već drži pročitali ste u napred navedenim primerima, nad važnim ministartsvom- Maksimović je i pomoćnik direktora za ekonomiju u Energetici Kragujevac.

Umalo tuča kumova zbog Makse? 

 Zavadio i kumove?

Sledeća priča nikada nije potvrđena ali ni dematovana. Kada je nedavno je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić upitao Maksimovića „da li misli da treba da podnese ostavku?“, Maksimović je odgovorio je da „je njegov stav da ne treba“. Nedugo zatim prema nezvaničnojprič idošlo je do bliskog susreta Radomira Nikolića, bivšeg gradonačelnika i njegovog kuma sadašnjeg gradonačelnika. „Zašto diraš Maksu?“- besno je uleteo Nikolić dok je Dašić bio sa sastanku sa privrednicima. Umalo nije došlo do tuče- a kumove su razdvojili pripadnici protokola Skupštien grada. Da li zbog toga ili ne Dašić ne pominje više smenu Maksimovića, a na poslednjim sednicima Skupštine grada Kragujevca primetno je da se Maksa raspričao i autoritativno komentarisao predloge gradske vlade.

Maksimović političar od integriteta 

Po Maksi: narodne igre iz sela Lužnice pored Kragujevca

Maksimović je ušao na velika vrata u gradski parlament kao lider stranke slovačke nacionalne manjine, iako u Kragujevcu u tom trenutku živelo 16 građana koji su se izjasnili kao Slovaci. U selu Lužnice, u srcu Šumadije, odakle Maksimović vuče poreklo i gde mu je porodična kuća- ni najstariji meštani ne pamte da je ikada ovde živeo i jedan jedini Slovak! Što nismo čuli neku lepu reč o Maksimoviću odbićemo na surenjivost Srba na tuđe uspehe- ali ponosni Šumadinci nisu čudom mogli da se načude kada smo tražili nekog od slovančke nacionalne manjine. Neki su se preksrstili, a neki su mislili da ih provociramo- da baš ne upotrebimo termin koji su upotrebili.

 ucentar.rs foto printskrin

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar