100 000 dinara za prvu bebu rođenu u Kragujevcu 2021! Vuk Kostić ima 3,6 kg!

Grad Kragujevac je za prvu rođenu bebu u 2021. godini obezbedio 100 000 dinara i poklon paket za bebu i mamu, a sve bebe rođene 1. januara pri izlasku iz porodilišta čekaju poklon paketi. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić čestitao je na prinovi porodici Kostić i ocu prvorođene bebe uručio ček.

Vuk je obradovao svoje roditelje, pojačao porodicu Kostić a gradu Kragujevcu je vesnik bolje, prosperitetnije godine pred nama, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Deca su naš najveći podsticaj i zato ćemo da nastavimo da ovaj grad činimo mnogo boljim, poručio je on .

U novogodišnjoj noći prva beba je rođena u 3.28 časova. Vuk, drugo dete u porodici Kostić težak je 3630 grama i kod kuće ga nestrpljivo čeka dvoipogodišnja sestra Sofija, kaže Lazar Kostić, otac prve bebe rođene u novogodišnjoj noći u Kragujevcu. Beba i mama su odlično, u porodilištu su i u naredna dva dana će biti otpušteni kući. U toku noći na svet su došle još tri bebe a na radost lekara i sestara u kragujevačkom porodilištu ima puno posla. U porođajnim salama trenutno je osam porodilja koje čekaju svoje prinove i jedna mama koja je kovid pozitivna i čeka blizance, po protokolu dobiće svu pomoć i podršku da na svet donese zdrave bebe i da ona ostane zdrava, kaže prof. dr Aleksandra Dimitrijević, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac.

Prema rečima v.d direktora Kliničkog centra Kragujevac, prof. dr Predraga Sazdanovića u godini za nama rođeno je preko 2000 beba. Od marta, od kada traje kovid epidemija imali smo ozbiljnu odbranu, kovid pozitivne porodilje smeštene su u drugom prostoru. Na nove uslove i režim smo se adaptirali ali se nadamo se da ćemo se u Novoj, 2021. godini izaći iz tog režima i vratiti se normalnim uslovima.

ucentar.rs izvor: tekst i foto IS SKG 

1 Comment

  1. Pera
    02/01/2021 - 11:00 am

    Molim portal UCENTAR da pita Dašića zašto je slagali da je grad radnicima javnih ustanova dao po 7000 dinara po detetu mlađem od 15 god, kada to nije učinio, dakle slagali su. Digla se velika prašina oko te velike laži grada Kragujevca. Hoćemo demantij i izvinjenje, a Vi (uCentar) da istražite ovu laž do kraja jer ste i Vi ovu laž objavili i obmanuli narod. Ukoliko želite da nastavite da stičete poverenje Kragujevčana jer ste zaista lepo počeli, onda ovo istražite i objavite zašto je grad slagao svoje građane. Hvala

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.