potresno: supruga dr Bore Evtova, čuvenog pulmologa koji je preminuo od korone: „Ne možemo da prebolimo“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Omiljeni kragujevački pulmolog i veliki čovek dr Bora Evtov preminuo je u decembru prošle godine od posledica korona virusa. Njegova supruga Dragana juče je prokomentarisala ovaj tekst. Očigledno je da je porodica teško podnela ovaj gubitak, kao i kragujevačka javnost, njegove kolege, pacijenti i svi oni koji su ga poznavali. 

„Porodica, sinovi Mladen, Jovan i Voin i supruga dr Dragana Evtov- Ne možemo nikada skoro preminulog, najplemenitijeg oca, supruga, lekara, kolegu, prijatelja- da prežalimo. Molimo Gospoda da nam pomogne, a sigurni smo da je Bora obasjan njegovom svetlošču. Izabrao je u KC „Kragujevac“ ne slučajno najboljeg!!!“…

I kolege potresno o omiljenom doktoru

I sam kolektiv KCK potresno se oprostio od poznatog kragujevačkog pulmologa dr Evtova,

„Tiho i dostojanstveno, napustio nas je u 65-oj godini od posledica infekcije korona virusom. Od prvog dana epidemije, bio je u prvim borbenim redovima, spašavajući živote drugih, ali je svoju, najvažniju bitku izgubio. Nenadoknadiv je gubitak za njegovu porodicu, za lekarsku struku, za njegove prijatelje, za njegove pacijente“- stoji u oproštaju kolektiva KC „Kragujevac“.

Dr Bora Evtov je rođen 23. maja 1956. godine u selu Kostroševci, a osnovnu i srednju školu završio je u Vranju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je završio i specijalizaciju iz pneumoftiziologije. Radni vek proveo je kao lekar specijalista pneumoftiziologije u Kliničkom centru Kragujevac. Kao osnivač bronhologije i do poslednjeg radnog dana rukovodilac tog odeljenja, nesebično je delio svoje znanje i iskustvo sa mladim kolegama.

„Za sve je imao vremena…“

„Za sve je imao vremena, snage i strpljenja. Podjednako omiljen, kako među pacijentima tako i među članovima kolektiva, uvek je bio tu da pruži zdravstvenu i svaku drugu pomoć. Ostaće upamćen kao veliki humanista, blage naravi, velikog srca, neizmernog strpljenja i požrtvovanosti u poslu. I tamo, tamo negde biće najbolji. Veliki čovek, drug, prijatelj. Nedostaju reči. Samo beskrajna tuga. Srećni smo što smo ga poznavali, što je bio deo nas. Žalimo što je život posvetio radu, a manje uživanju. Zaslužio je mnogo više. Malo je reći da će nam svima nedostajati. I dalje je među nama. Uspomena na dr Boru Evtova većno će živeti u našim srcima“- kažu njegove kolege.ucentar.rs foto: KCK fb

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar