Aleksandar Vučić: „Verujem da Nebojša Stefanović NIJE znao za prisluškivanje“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veruje da Nebojša Stefanović nije znao da njega, Vučića prisluškuju, a na teze da je reč o sukobu između njih dvojice kaže da njega ne treba bilo ko da brani od Nebojše Stefanovića, a još manje Stefanovića od njega, jer „ono što ima da mu kaže – kaže mu u lice“, prenosi RTV.

Vučić je takođe odbacio teze o povezanosti prisluškivanja i slučaja Jovanjica i ističe da je „prisluškivanja bilo i pre Jovanjice“.

Kad je reč o Stefanoviću, predsednik kaže da nema porodice na svetu gde se neko nije posvađao, a da je SNS toliko velika da uvek ima različitih interesa i ljudi, i ambicija, želja.

Navodi da je Stefanović 20 godina sa njim u politici, da mu je on krstio ćerku Ninu.

„Napredovao je, mnogo je naučio, sposoban je čovek i od njega zavisi“, kaže o Stefanoviću.

„Ima odgovornu funkciju, ali će morati da radi vredno i da se bori svakoga dana. Nije dovoljno što si se borio nekada. To je pitanje ko je jači, velika je borba“, kaže Vučić.

Podseća da mu je Stefanović dva puta u dve godine ponudio ostavku zbog raznih priča i da je on odbio, jer se, kako kaže, ne rastaje sa ljudima, a da nije siguran da za to ima razloga.

„Mnogo si dobrih stvari uradio za SNS i Srbiju. Da li si napravio greške, sigurno ih je bilo. I ja sam pravio greške, ne jednu, ali mi je narod oprostio na izborima, šest puta, jer vide da se borim i da ginem za to“, kaže i dodaje da Stefanović ima velike obaveze, a da su njegova očekivanja ogromna i da veruje da će napraviti dobar rezultat.

Upitan da li je za prisluškivanje znao Nebojša Stefanović, Vučić kaže da je uveren da nije.

„Istraga se vodi“, kaže Vučić i ocenjuje da je to deo namere da se izađe sa nečim protiv njega, ali da toga nema, rekao je Vučić na TV Hepy, a prenose mediji.

Vučić je naglasio da su prisluškivani njegovi razgovori sa četiri osobe, ali nije želeo da kaže o kojim je osobama reč „da ih ne bi doveo u nezgodnu situaciju“.

Upitan da li je „Jovanjica“ osveta Stefanovića za „Krušik“, Vučić je naveo da nema potrebe da iko njega da brani od Stefanovića, niti Stefanovića od njega.

On je naveo da smatra da je bio prisluškivan od pojedinaca iz Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi „imali nešto protiv njega“, ali je dodao da „nemaju ništa“.

Vučić je rekao da ima i informacije o prisluškivanju njegovog oca.

„Ja o prisluškivanju neću više govoriti, neka se nadležni organi time bave“, rekao je Vučić. 

2 Comments

 1. 12/01/2021 - 8:46 am

  HA, HA, HA!!!!!!

  Reply
 2. Dobrivoje
  13/01/2021 - 8:55 am

  Ово је болесна измишљотина. Вучића нико није прислушкивао. Да јесте, тужилаштво би већ подигло оптужницу. О о је скретање пажње народа са беде у којој се нашла већина- људи немају за најосновније намирнице, нити да плате рачуне за струју, воду, изношење смећа… Србија гладујем, а њен несретни председник кукумавчи по телвизијама и режимским новинама да га „прислушкују“. Вређа интелигенцију грађана. Зашто цмиздриш, зашто се изиграваш повређену младу? Ако нису у стању да користиш полуге власти- повуци се, можда можеш нешто друго да радиш. Чуди ме да овај портал даје простор овој гебелсовској пропаганди странци која има двотрећинску већину у парламенту, која јој дозвољава, да и коња прогласе за сенатора.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.