nastavlja se: Sad marinac i stručnjak iz SAD nahvalio „Zastavu oružje“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Urednik američkog bloga „Classic Firearms“ i narednik Marinskog korpusa u rezervi Klint Morgan pohvalio je kvalitet naoružanja „Zastava oružja“ iz Kragujevca, koje može legalno da se kupi na tržištu SAD i naveo da se radi o jednom od njegovih omiljenih brendova.

Nezamenljivi „srpski kalašnjikov“

 

Kako prenosi portal Balkanska bezbednosna mreža, Morgan je u prilogu objasnio da kragujevačka kompanija postoji još od 1853. godine, kada je počela da proizvodi topove i haubice, a da se on sa Zastavinim proizvodima upoznao kada je kupio M-70, odnosno jugoslovensku verziju jurišne puške sistema Kalašnjikov.

Morgan je pohvalio segmente „stare škole“ na toj pušci, odnosno drveni kundak, pištoljski rukohvat i obloge cevi i gasnog cilindra, a takođe je pomenuo da, za razliku od standardne M-70, verzija za civilno američko tržište ima hromiranu cev, što dodatno podiže kvalitet i produžava radni vek oružja.

Pouzdani snajper 

„Pohvale je dobila snajperska puška M-91 u kalibru 7,62x54R, koja se u SAD takođe prodaje u civilnoj verziji. Vojnu verziju koristi Vojska Srbije. Morgan je pohvalio kod srpskog snajpera hromiranu cev, šinu za postavljanje optičko-elektronskih nišana, pouzdan sistem rada i municiju 7,62x54R, koja je snažnija od najrasprostranjenije municije u SAD 7,62×51 milimetar“, navodi se.

Američki bloger je pohvalio je pištolj EZ-9, odnosno poboljšanu verziju čuvenog CZ-999. Pištolj ima i šinu na donjem delu obloge, na koje se može okačiti laser ili taktičko svetlo.

Za kraj prezentacije srpskog oružja iz Kragujevca, Morgan je ostavio automat M-21 u kalibru 5,56×45 mm NATO, koji za američkog tržište ima oznaku ZPAP-85. Kao i kod prethodnih modela, pohvaljen je i dizajn, kombinacija metala, drveta i polimera.

Proizvodi Zastava oružja iz Kragujevca već decenijama se prodaju u Americi.

Posredstvom firme „Century Arms“ prodaju se lovačke puške i karabini, pištolji i revolveri, kao i automatske puške i snajperi prerađeni za civilno tržište.

Od januara 2019. godine oružje se prodaje posredstvom firme „Zastava Arms USA“.

Pogledajte prezentaciju marinca i stručnjaka za oružje…


VELIKI USPEH “ZASTAVA ORUŽJA”: Srpski kalašnjikov broj 1 u Americi, stručnjaci ga proglasili “savršenim”! (VIDEO)

ucentar.rs foto: zastava-arms.rs video: fb

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar