Skandalozno: Gradski ministar kod Dašića jedva završio Gimnaziju i privatni fakultet gde je godina 10 hiljada evra!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Našoj redakciji dostavljeni su izveštaji iz kragujevačke Gimnazije u „kojoj“ se vidi razvojni put gradskog ministra za ekologiju Stefana Nikezića. On rođen je u Kragujevcu 21. jula 1985. godine.

-Gradski ministar je prvom razredu srednje škole polagao matematiku, u drugom je imao dovoljan uspeh, u trećem polagao razredni- geografiju, u četvrtom razredu polagao matematiku.  Reč je o društveno -matematičkom smeru. O fakultetu ćemo kasnije- kaže izvor ucentar koji nam je dostavio dokumentaciju. Ona je očajna, kako kaže- što je mnogo talentovane dece otišlo u inostranstvo, i da nema ništa protiv ljudi koji su se „provlačili kroz školovanje“.

-Ali bar neka se ne laktaju da vode tako bitne resore u gradskoj vladi. To plaćaju osiromašeni Kragujevčani-kaže ona.

Na zvaničnom sajtu u Kragujevcu Nikezećeva biografija, pak izgleda impresivno i umivena je pažljivo sastavljenim vokabularom. Kaže da je „multidisciplinarne master studije završio je na Univerzitetu u Beogradu, a osnovne akademske studije na Univerzitetu Nikozije na Kipru gde je stekao zvanje- diplomirani politikolog za međunarodne poslove“.

Školarina 10 hiljada evra godišnje i može sve!

Reč je privatnom univerzitetu gde je cena, kako stoji na jednom sajtu „uglavnom 9-10 hiljada evra“.

-Moguć je transfer na prvu, drugu ili treću godinu osnovnih studija sa državnih ili privatnih fakulteta u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hrvatskoj, kao i sa Kosova. Moguće je da budu priznate prve dve godine studije a da se još dve godine studira na UNIC-u da biste dobili diplomu osnovnih studija- zvanična je ponuda i preporuka je za ovaj Fakultet ovlašćenih agencija.

Inače, u zvaničnoj biografiji kaže se „da je na Univerzitetu Nikozije bio je član studentske organizacije i jedan od osnivača Društva za međunarodne odnose i evropske poslove. Dobitinik je raznih sportskih nagrada i sportske košarkaške stipendije za sve četiri godine školovanja-kaže se u biografiji.

DSZ i ONO…

Tokom 2012. i 2013. godine, bio je učesnik na projektu “Razvoj i unapređenje liderskih veština za lokalne samouprave u Republici Srbiji“ u organizaciji Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Od 2015. godine, obavljao je stručnu praksu u Upravi grada Beograda u Sekretarijatu za sport i omladinu. Iste godine postao je član Odbora za obrazovanje, kulturu, informisanje i sport grada Kragujevca.

Bio pomoćnik Raleta Nikolića…

kumovi imaju isti kadrovski ukus.. Nikola Dašić i Radomir Nikolić

Od 2016. godine do jula 2020. godine obavljao poslove pomoćnika gradonačelnika Radomira Nikolića-za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi grada Kragujevca. Od 2016. godine sekretar je Izvršnog odbora Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Kragujevcu. Od jula 2020. godine zaposlen je u Gradskoj upravi za poslove organa Grada. U zvaničnoj biografiji tvrdi se da je „koautor je pet naučnih radova izdatih na međunarodnim konferencijama i časopisima“, te da govori engleski i služi se italijanskim jezikom. Oženjen, otac jednog deteta.foto galerija: godišnji izveštaji kragujevačke Gimnazije…

 

Odgovor Stefana Nikezića i pitanja U Centar: 

SVE JE TRANSPARENTNO!

-Odgovore na sva postavljena pitanja možete dobiti u obrazovnim institucijama u kojima sam završio školovanje. Sve je transparentno i dostupno uvidu javnosti- kratko je odgovorio gradski ministar Stefan Nikezić.

A evo i naših pitanja. 

„Molimo Vas da nam odgovorite na sledeća pitanja vezana za istraživaje portala ucentar.rs
1) Da li ste u prvom razredu srednje škole polagali matematiku, u drugom imali dovoljan uspeh, u trećem polagali razredni- geografiju, u četvrtom razredu polagali matematiku.  Reč je o društveno-matematičkom smeru u kragujevačkoj Gimnaziji.
2) Da li na Univerzitetu na Kipru koji ste završili kako stoji u Vašoj biografiji, godina studiranja košta između devet i deset hiljada evra?
3) Da li je u trenutku kada ste na osnovu diplome sa Nikozije upisali postdiplomske studije u Beogradu fakultet koji ste završili bio akreditovan od strane Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije?
4) Da li u trenutku kada Srbiju napuštaju srednjoškolci koji imaju međunarodne uspehe smatrate moralnim da vodite jedan bitan resor u državnom organu?
Unapred zahvalni
redakcija ucentar.rs“ucentar.rs

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar