sramota: U kući gde je ukradeno meso iz pušnice- živi sedmoro ljudi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Nezapamćeni slučaj kada je u sred Kragujevca iz pušnice preksinoć ukradeno 130 kilograma suvog mesa užasnuo je građane ovog dela Šumadije. Do sada lopovi nikada nisu bili do te mere bezdušni da zadiru i tamo gde se prema nepisanim pravilima- ne dira! Domaćin kaže „Neka im je prosto“!
 Napravljena je šteta od preko hiljadu evra.
„Pušnica mi je dvadesetak metara od kuće. Domaćinstvo. Ima nas sedmoro. Ulica Mlavska. Grad.  Svinju od 250 kila smo uredili kako to radimo godinama. Sve redno, kako dolikuje…  Lopovi su došli i neprimetno sve odneli“- žali se Kragujevčanin koji ne želi da otkrije identitet. Kaže da časno i pošteno radi svoj posao u ovdašnjoj fabrici. Ne želi da ga sutra prepoznaju po ulici. Ni zbog dece. Naš sagovornik kaže i da nema pse čuvare.
-„Zašto bih? Da ne da Bog da pas ujede nekog. Meso su ukrali i šta sad? Neka je lopovu prosto. Ja ga nisam kleo. Ne merim štetu. Neka je Bogom prosto“- kaže žrtva krađe.
 I komšije su šokirane krađom.
„Čestit, divan čovek. To je divna porodica. Uvek je tu da pomogne“- kaže prvi komšija, koji je u čudu zbog drskosti lopova.
zadnje vreme došlo…

-Ej bre da nekom uđeš u kuću praktično, da izneseš toliko meso, zna se kome se to ostavlja za zimu, da se prehrani porodica, za decu.. To je radnička kuća- priča u šoku.

I Dragan Jovanović iz Zagorice kod Topole čija se porodica decenijama bavi ovim poslom proizvodnje suvog mesa kaže da se ovako nešto ne pamti u Šumadiji.
naselje Aerodrom u Kragujevcu

-Pre više od dvadesetak godina bilo je da tu i tamo po selima nestane neka plećka, ali to je više bilo u nekoj polušali, kada se zavitlava domaćin. Ali da se lopovi organizuju i „očiste“ pušnicu to ni najstariji ne pamte- kaže Jovanović.

Prema tragovima u pljački je učestovalo najmanje trojica lopova. Odneli su i akumulatore koji služe da pokreunu mehanizam u pušnici koji služi za ravnomerno sušenje mesa.


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar