Stižu hladni dani u Šumadiju- do minus 9! Oprezno na putevima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Kragujevcu i Šumadiji danas će provejavati sneg, dok po prognozi Republičkog Hidrometeorološkog zavoda značajniji pad temperatura očekuje se narednih dana. Danas temperatura biće između minus jedan i nula stepeni- dok nas već u  četvrtak očekuje sneg i minus 5. Prvo ozbiljije zahlađenje očekuje se od nedelje kada meteoreolozi  predviđaju umereno oblačan, ali leden dan- u kome živa neće prelaziti 0 stepeni. Najviša dnevna biće minus tri, dok će najniža iznositi minus devet stepeni.

AMSS upravo je saopštio da su u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima snega ima od 5 do 10 cm, saopštio je AMSS.

Na jugu zemlje zbog izlivanja reka na jednom broju puteva III prioriteta na području Leskovca, Pirota i Dimitrovgrada još uvek je saobraćaj obustavljen.

Do prekida saobraćaja došlo je i na deonici Kaonik-Đunis-Deligrad zbog izlivanja Južne Morave. Oprezna vožnja savetuje se zbog nižih temperatura kada je moguće formiranje leda i poledice, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 05:10 časova, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

Teretna vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju 180 minuta, Kelebiji, 60, Šidu 60, Batrovcima, 180 minuta.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar