Stižu hladni dani u Šumadiju- do minus 9! Oprezno na putevima

U Kragujevcu i Šumadiji danas će provejavati sneg, dok po prognozi Republičkog Hidrometeorološkog zavoda značajniji pad temperatura očekuje se narednih dana. Danas temperatura biće između minus jedan i nula stepeni- dok nas već u  četvrtak očekuje sneg i minus 5. Prvo ozbiljije zahlađenje očekuje se od nedelje kada meteoreolozi  predviđaju umereno oblačan, ali leden dan- u kome živa neće prelaziti 0 stepeni. Najviša dnevna biće minus tri, dok će najniža iznositi minus devet stepeni.

AMSS upravo je saopštio da su u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima snega ima od 5 do 10 cm, saopštio je AMSS.

Na jugu zemlje zbog izlivanja reka na jednom broju puteva III prioriteta na području Leskovca, Pirota i Dimitrovgrada još uvek je saobraćaj obustavljen.

Do prekida saobraćaja došlo je i na deonici Kaonik-Đunis-Deligrad zbog izlivanja Južne Morave. Oprezna vožnja savetuje se zbog nižih temperatura kada je moguće formiranje leda i poledice, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 05:10 časova, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

Teretna vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju 180 minuta, Kelebiji, 60, Šidu 60, Batrovcima, 180 minuta.ucentar.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.