mašala… prva beba rođena u Srpskoj novoj godinu-dečak, 4,1 kg!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prva beba rođena u Novoj godini po Julijanskom kalendaru je dečak, koga je šest minuta posle ponoći na svet donela mama Ana Aničić. Beba teška 4190 grama, dužine 55 cm, po rođenju je dobila najvišu ocenu, a prema rečima dr Tatjane Kastratović beba i mama se osećaju dobro.

I prvu bebu rođenu u pravoslavnoj Novoj godini grad Kragujevac je darovao poklon čestitkom u iznosu od 100.000 dinara koju je uručio predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović.

-Ovo je najbolji mogući način da se započne pravoslavna Nova godina. Posebno se radujemo što je ovo treće dete u porodici ali i kada čujemo da je što više porodica koje imaju dvoje ili troje dece. Tradicionalno smo uručili simbolični poklon za dečaka i njegovu porodicu, kao i za osoblje porodilišta Ginekološko akušerske klinike Kliničkog centra, koje ne samo za pravoslavnu Novu godinu, Božić, Vaskrs nego i ostalih 365 dana u godini u svim uslovima daje maksimum od sebe da pomogne našim porodiljama i trudnicama da na adekvatan način što više beba donesu na svet, kazao je Petrašinović.

Sve bebe rođene tokom današnjeg dana od grada Kragujevca dobiće i kengur nosiljku.

Inače, od 1. januara 2021.godine do danas u porodilištu Kliničkog centra Kragujevac rođeno je 80 beba.ucentar.rs/informativna služba SKG foto: info SKG

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar