ovaj prso skroz: Romi traže izvinjenje od Vuka Jeremića!

Nakon skandala od pre nekoliko godina kada je sa crnogorskim diplomatom Milanom Roćenom konstatovao „da smo j*bali majku i Srbiji i Crnoj Gori“, Vuk Jeremić ponovo se našao u krajnje neprijatnoj situaciji.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i predsedavajući GS UN upisao je u svoju karijeru neviđeni gaf koji je uzdrmao romsku zajednicu. Video klip u kome se priča ni najmanje smešan vic koji obiluje rasističkim i seksitičkum porukama dobrano je razgalio predsednika NS Vuka Jeremića.

Narodni pokret Opre Roma Srbije smatra da je neprihvatljivo da javna ličnost, poput Vuka Jeremića, sa međunarodnim i domaćim političkim iskustvom, „koja se navodno zalaže za pristojnu Srbiju, dozvoljava sebi da bude snimljena u društvu gde se govori o bilo kojoj temi jednostavan i vulgaran način“.
-Posebno je neprihvatljivo da se tiho dozvoli vređanje građana države čiji je državnik bio i tvrdi da je to ponovo. Ovo nije slika Srbije i zato apelujemo na sve političare da se ograde od ovakvog ponašanja- poručili su Romi.

Pogledajte video o ovom incindentu…ucentar.rs foto: printskrin

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.