ovaj prso skroz: Romi traže izvinjenje od Vuka Jeremića!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nakon skandala od pre nekoliko godina kada je sa crnogorskim diplomatom Milanom Roćenom konstatovao „da smo j*bali majku i Srbiji i Crnoj Gori“, Vuk Jeremić ponovo se našao u krajnje neprijatnoj situaciji.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i predsedavajući GS UN upisao je u svoju karijeru neviđeni gaf koji je uzdrmao romsku zajednicu. Video klip u kome se priča ni najmanje smešan vic koji obiluje rasističkim i seksitičkum porukama dobrano je razgalio predsednika NS Vuka Jeremića.

Narodni pokret Opre Roma Srbije smatra da je neprihvatljivo da javna ličnost, poput Vuka Jeremića, sa međunarodnim i domaćim političkim iskustvom, „koja se navodno zalaže za pristojnu Srbiju, dozvoljava sebi da bude snimljena u društvu gde se govori o bilo kojoj temi jednostavan i vulgaran način“.
-Posebno je neprihvatljivo da se tiho dozvoli vređanje građana države čiji je državnik bio i tvrdi da je to ponovo. Ovo nije slika Srbije i zato apelujemo na sve političare da se ograde od ovakvog ponašanja- poručili su Romi.

Pogledajte video o ovom incindentu…ucentar.rs foto: printskrin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar