Aleksandar Vučić na važnom sastanku o vakcinaciji u Srbiji! (uživo)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

– Danas imamo jedan od najvažnijih sastanak za budućnost i život Srbije. Treba da donosemo odluke o vakcinaciji i opstanku u napretku zemlje i naših građana. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju i bez nje nikada nećemo pobediti koronu. Ne samo da u zdravstenom i medicinskom smislu već ćemo i u ekonomskom smislu zemlju dovesti do ivice propasti – rekao je predsednik.

On se zahvalio svima koji su davali sve od sebe tokom pandemije da pomognu građanima i da se izborimo s teškom bolešću. Zahvalio se i penzionerima koji su, kako kaže, trpeli i bili najizloženiji udaru bolesti, ali i mladim ljudima.

On je podsetio da je Srbija ne malim delom učestvovala u poršci za pravljenje leka za izlazak iz teške krize.

– EU će verujem razumeti potrebe i nas sa zapadnog Balkana i da ćemo uskoro dobiti vakcine. Danas ili sutra treba da dobijemo 250.000 doza Sputnjik Ve vakcina. Sa Poljskom treba da sklopimo trilateralni ugovor, da preko Varšave dobijemo 800.000 Astrazeneka vakcina. To bi bila 4. vakcina u Srbiji – rekao je Vučić.

On je zamolio ljude sa Torlaka da „vakcine ne drže u frižideru“ i da se potrude da što veći broj ljudi vakciniše.

– I molim ljude iz Torlaka, bez obzira na to da li se ljute, da ne stoje više vakcine u frižiderima, kao što je to bilo sa Sputnjikom. Kao Boga vas molim, kada vakcina dođe kod vas, dajte da što brže moguće vakcinišemo ljude. Nemojte da brinete da li ćemo ostati bez vakcine, to je naš posao – rekao je Vučić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar