opušteno… Radomir Nikolić udomljava kadrove: HEMIČAR izvršni direktor „Energetike“!

Novi izvršni direktor „Zastava Energetika“ je Velibor Stevanović, objavljeno je na sajtu gradske toplane !

Reč je o još jednom od kadrova bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije i kuma aktuelnog gradonačelnika Nikole Dašića.

Ono što se zna za Stevanovića jeste da je odbornik SNS u lokalnom parlamentu i da se kao na listi nalazio pod brojem 32. Šira javnost ga je upoznala kao predsednika Skupštine državnog preduzeća „Šumadija“- nekadašnjeg DES-a koje upošljava invalide. Bio je zaposlen u Veterinarskoj stanici!

Kao da im je dedovina

kumovi…Nikola Dašić i Radomir Nikolić

-U gradu se priča da su se kumovi Nikola Dašić i Radomir Nikolić dogovorili još pre izbora oko „podele vlasti“. Navodno, Dašiću je pripao sektor urbanizma i poslovi oko gradnje u Kragujevcu, a Nikoliću „Energetika“ i komunalna delatnost. Po tom navodnom dogovoru Nikoliću su pripala i tri mesta za izvršne direktore- JKP „Vodovod i kanalizacija“, „Energetike“ i JKP „Šumadija“- kaže naš izvor blizak SNS. U prilog ovoj tezi, on ističe govori i činjenica da je Nenad Petković, pašenog Radomira Nikolića već imenovan za izvršnog direktora u JKP „Šumadija“. Istovremeno pred Novu godinu, desna ruka bivšeg gradonačenlika u prošlom sazivu- Andreja Ilić, postao je direktor „Energetike“. Međutim, imenovanje hemičara Stevanovića za izvršnog direktora je kod stručnog dela u složenom sistemu kao što je gradska toplana- kap je koja je prelila čašu.

Očaj stručnog kadra

„Raletov kadar do kadra“.. sajt „Energetike“

-Očajni smo. Ovo nikada nije bilo. Nekada si morao da budeš najbolji od najboljih pa da pomisliš da radiš u ovom sistemu, a kamoli da dobiješ posao- kaže nam jedan od inžinjera koji svoj radni vek proveo u „Energetici“.

Inače, važno je napomenuti da se u ovoj godini planira kapitalna investicija teška 12,5 miliona evra koju finansira Republika Srbija. Reč je o instaliranju gasnih kotlova koji će zameniti dotrajale postojeće na ugalj koje decenijama truju vazduh u centralnom gradu Šumadije.

Sve Raletov kadar do kadra

Gradski ministar za komunalnije Vladimir Maksimović, koji je u prošlom sazivu vodio sektor zbog koga su građani Kragujevca platili „penale“ EBRD banci od 187 hiljada evra u „Energetici“ je direktor  ekonomije. Već smo objavili da je sa ovim novcem- moglo da se isplati 7 153 dečijih dodataka, 2 583 socijalnih pomoći ili 788 prosečnih  penzija. Kao i da se izgradi desetak igrališta ili asfaltira hiljadu metara kvadratnih puteva u naseljima u Kragujevcu.

Iako je to samo jedan od skandala Maksimović je pored Nikole Dašića zadržao obe funkcije!ucentar.rs 

7 Comments

 1. Nikola
  19/01/2021 - 2:42 pm

  Veljo pozdrav od komsije. Podrska.

  Reply
 2. CICA
  20/01/2021 - 10:17 am

  Napišite ko je bio pre njega i sa kojim obrazovanjem.To je skandal .Ali VI vršite selekciju komentara po ličnom nahođenju.Objektivnost samo to treba primeniti inače ovako objavljivanje je na nivou plotarenja.

  Reply
  • Kraguj
   22/01/2021 - 7:44 pm

   Objektivno je da covek koji je radio u poljoprivrednoj stanici bude izvrsni direktor u energetici.
   Pa da slicne su im pozicije… :))
   A i cini mi se da nadimak novog velja selja sve govori… :))

   Reply
 3. Pivarac
  20/01/2021 - 4:19 pm

  Javasluk i bezzakonje na najvisem nivou. Samo vam fale Verko i Slavica koji imaju ukupno140 godina.

  Reply
 4. Xandex
  20/01/2021 - 5:41 pm

  Da bi se razumelo do kraja, V. Stevanović je radio ne u veterinarskoj stanici kako stoji u tekstu, već u poljoprivrednoj stanici, odakle je bukvalno oteran od strane direktorke Suzane Nešković, još jednog kadra Nikolića jer je ukazivao na njene brljotine. Ovo je sukob u familiji.

  Reply
 5. Xendox
  20/01/2021 - 10:28 pm

  Velibor Stevanović nije radio u veterinarskoj stanici, kako stoji u tekstu, već u poljoprivrednoj stanici, odakle ga je bukvalno oterala direktorka Suzana Nešković, takođe Nikolićev kadar. I to zato što je upozoravao na njene brljotine. Tako da je poljostanica na gubitku a energetika na dobitku, jer će dobiti čoveka od integriteta koji neće gledati u stranu kad vidi zloupetrebe

  Reply
  • Kraguj
   22/01/2021 - 4:05 pm

   Bravo pa mu je generalni digao platu 20% vise nego sto je imao njegov prethodnik… tako se to radi!!!!

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.