Kancelarija izvršiteljke Smiljane Zubanović: “Koliko zarađuju Javni izvršitelji u Kragujevcu”

“ Vezano za tekst objavljen na mediju ucentar.rs dana 25. 12.2020 godine pod naslovom: “Koliko zarađuju privatni izvršitelji u Kragujevcu –dobit i preko 20 hiljada evra mesečno!“a radi istinitog informisanja svih građana Republike Srbije ističemo da je analiza profesora Radulovića u delu teksta koji se odnosi na zaradu Javnog izvršitelja Smiljane Zubanović za mesec novembar 2020 godine u celosti netačna.Podaci o bruto i neto zaradi odnosno prihodima se objavljuju jednom godišnje i to podnošenjem nadležnoj službi Redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja koji obuhvata Bilans stanja i Bilans uspeha .U ovom momentu (decembar 2020 godine) nije moguće ni približno utvrditi podatak o mesečnoj zaradi za 2020 godinu , isti podatak odnosno informacije će biti dostupne javnosti i javno objavljene uskoro, odnosno nakon predaje navedenih finansijskih izveštaja 2021 godine za 2020 godinu.
Međutim posebno napominjemo da je po Javno objavljenom Redovnom godišnjem finansijskom izveštaju za 2019 godinu godišnja bruto dobit Javnog izvršitelja Smiljane Zubanović iznosila 25.492.000 dinara dok su rashodi iznosili 23.888.000 dinara i da je ukupni poslovni godišnji dobitak iznosio 1.604.000,00 dinara .Navedeno znači da je za poslovnu 2019 godinu mesečni dobitak Javnog izvršitelja Smiljane Zubanović iznosio 133.666,66 dinara odnosno 1.142 eura.
Iz navedenog jasno prozilazi imajući u vidu da je tokom 2020 godine bilo proglašeno vanredno stanje i da je obim posla daleko manji nego 2019 godine da je očito da mesečna dobit Javnog izvršitelja Smiljane Zubanović u 2020 godini ne može biti veća od dobiti javno objavljene, proverene i priznate za 2019 godinu .
Posebno napominjemo da su troškovi zarada zaposlenih u 2019 godini iznosili 17.133.000 dinara što znači da Javno izvršiteljska kancelarija Smiljane Zubanović sem što obavlja posao odnosno delatnost poverenu joj od strane Ministarstva pravde RS posebno vodi računa o materijalnom položaju zaposlenih i da insinuacije iz osporenog teksta o navodnom bogaćenju javnog izvršitelja ne stoje.
Ovim putem pozivamo profesora Radulovića i glavnog i odgovornog urednika medija ucentar.rs da pristupe u našu kancelariju gde će dobiti pravovaljane informacije , Tarifnik i pojašnjenja kako se isti primenjuje , nakon čega će sigurno potvrditi sve što je izneto u ovome odgovoru“.ucentar.rs foto: printskrin

8 Comments

 1. sumadinac
  20/01/2021 - 11:58 am

  Zaradu takodje prima i pomenuti izvrsitelj pa tako na profit treba dodati i tu cifru.

  Ako je recimo plata doticne 1000e mesecno neto onda je to 12,000e godisnje neto + profit.

  S’ druge strane jedno je knjigovodstvo a drugo je realno stanje stvari.

  Istina je negde izmedju.

  Kod nas u Srbiji obicno na kraju sledi da svi rade bez zarade a da jedino drzava ima zaradu.

  Podsecam da sva pravna lica koja su registrovana u APR i gde nije drzavni organ vlasnik niti osnivac su verovatno registrovana zarad sticanja protifa (PR, DOO, AD…).

  Vecina javnih izvrsitelja ima poslovne prostorije u novim stanovima i poslovnim prostorima sto opet potvrdjuje gore iznetu tezu ali i cinjenicu da nije u srazmeri sa prihodima kako se to tvrdi.

  Reply
 2. Simeon
  20/01/2021 - 7:19 pm

  U pravu je, ne zarađuje 20.000e nego ko zna koliko 30.000e pa i više

  Reply
 3. Radulovic Lou
  21/01/2021 - 3:02 pm

  Pošto me ji Smiljana proziva da su mi potrebna objašnjenja kako se primenjuje tarifarnik , prikazaću na jednom primeru kako sam ga primenio ( a i u ostalih 210 predmeta).
  U njenom predmetu broj 577/2020 dinarske vrednosti 791,841.41 dinara po tarifi ona će prihodovati u evrima : T1 = 103 ; T2= 10 ; T3=399 tj. minimalno ukupno 512 bodova ( 120 dinara = bod ) .Priznajem moguću grešku ( varijabilnost svakog slučaja T2 ) do 7.5 era jer ne poznajem njen način slanja pismena. Dakle moguća odstupanja manja od 3 % od brojki koje sam dao . Naravno ovo nije jedini predmet koji će joj doneti bruto dobit samo po osnovnim tarifama veću od 500 evra. A ona neka i dalje tvrdi kako iznosim netačnosti.

  Reply
 4. Dusan Silni
  21/01/2021 - 11:39 pm

  Radulovic Lou,na samo da ne iznosite istinu već ste u celosti pristrasni i nerealni.Glumite finog i dobrog građanina,mesate se u nešto u šta se ,cast Vašoj računici ,bas nista ne razumete.
  Uopste niste realni,uhodite godinama ljude koji vrše javna ovlašćenja,dajete im sinonim privatni,a takav naziv nikad nisu imali,pišete o njima kojekakve gluposti neproverene,šaljete pritužbe,špijunirate….i to ste se nakačili na par istih iako nemate nikakav status aktivnog legitimiteta.Znate koliko je koga briga za Vaše bljuvotine koje pišete,a pritom živite na račun Vaših dragih prijatelja advokata i izvrsitelja koje nikada niste spomenuli,jer ste njihov ponizni sluga…povedite racuna o svom ponašanju,zapitajte se malo,ovaj narod nije lud.Sram Vas bilo…provaljeni ste…..

  Reply
  • Radulovic Lou
   22/01/2021 - 1:22 pm

   Javni izvršitelji jesu privatni preduzetnici , koji se kriju iza grba Srbije. Kadkad ga poštuju a nekad ne. Moje oko to primeti . Kako živim u centru okružen sam mnogim izvršiteljima , bankama i koorporacijama tako da nema potrebe da ih špijuniram. Jednostavno vidim i koža mi se naježi. I pišem o tome. Ukoliko mislite da sam se nakačio na Žugićku to jeste tačno jer mi se nikad nije izvinila što je od penzije otela više nego što je zapisala u svom zaključku i na zahtev moje majke odbila da oteto vrati ODMAH. Tačno je da sam upućivao dopise Komori ji tražeći od njih da uspostave normative da u čekaonicama izvršitelja bude barem jedna stolica , kao što je to slučaj kod notara, sudova… . Možda ste vi mlađi od mene i to vam ne smeta.Možda bi vi voleli da razgledate spise na promaji u hodniku zgrade , gde prolaze raznosaći pizza . Možda ste vi podbornik ideje Komore JI da se u svaku kanselariju uvede panik taster povezan sa policijom. Možda ste vi Dušane čovek XXI veka , a moja svest je još uvek u XX.I da završim sa svojim aktivnim statusom građanina , koji mi daje legitimitet da se borim za bolje društvo.Nisam partijski aktivan tako da nisam ničiji sluga a ljubav ka istini i slobodi su mi možda najvažnije odrednice.Zbog njih sam često i u sukobu mišljenja sa svojim dragim prijateljima. Pozdrav

   Reply
  • Radulovic Lou
   30/01/2021 - 11:26 am

   J izvršiteljitelj Đorđe Stojadinović , Kragujevac u predmetu iivk 182 -2020 u svom rešenju od 15 jan. 2021. o naknadi troškova uveličao 250 % svoju nagradu za uspešnost izvršnog postupka ( Tarifa 3 , sg 93 od 26. dec. 2019. ) . Tako što nisam primetio ni na maloj pijaci u njegovom komšiluku.Ako prođe prođe. NIJE MU PROŠLO!!!!! I ovom prilikom pozivam javne izvršitelje na besplatne časove gradiva matematike iz osnovne škole ( sabiranje , oduzimanje , procenti ) , jer ovo je drugi od 11 iz Kragujevca koji je u toj materiji iskazao neznanje.

   Reply
 5. Kragujevcanin
  22/01/2021 - 3:41 pm

  I njima ce kad tad pravda zakucati na vrata… samo polako!!!!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.