Zajedno za Kragujevac: „Ne gradite na jezeru Bubanj“!

Pokret Zajedno za Kragujevac najoštrije protestuje protiv izmena urbanističkog plana koji će omogućiti stambenu gradnju na obali jezera na Bubnju i time uništiti poslednju zelenu oazu u širem centru grada.

-Kao i za neke druge projekte i ove ideje u lokalnoj vlasti pravdaju time da su planovi postojali i ranije. Ali kao i u nebrojenim drugim slučajevima , radi se o neistinitim tvrdnjama ili krajnje izvitoperenim modifikacijama originalnih ideja.

Konkretno lokacija na jezeru Bubanj, podsećamo uvek je bila predviđena za sportsko rekreativne , ali i poslovne sadržaje u smislu ugostiteljstva i hotelijerstva. Tako je, ne tako davno ,postojalo i idejno rešenje za hotel visoke klase koji itekako nedostaje Kragujevcu , pa su vođeni i pregovori sa čuvenom svetskom franšizom “Holidej in”
Izgradnjom takvog sadržaja zelena oaza u centru ne samo da bi bila narušena već bi nesumnjivo doprinela atraktivnosti samoj lakaciji, a novac za uređenje sportsko rekreativnog sadržaja obezbedio bi se od investitiora a ne zahvatanjem iz budžeta , odnosno džepova svih građana Kragujevca- kaže se u saopštenju i naglašava da je nedopustivo , a i kontradiktorno ,da sada aktuelna gradska vlast na istom mestu predviđa i autobusku stanicu, stambeno poslovni kompleks, dok obmanjuje javnost populističkom pričom o ostajanju rekreativno sportske funkcije jezera u centru grada.
-Ko će koristiti te blagodeti , ukoliko mu se na stotinak metara nalazi autobuska stanica?-  pitaju iu Zajedno za Kragujevac.
ucentarr.s

7 Comments

 1. Janko
  21/01/2021 - 1:42 pm

  Zar nisu oni bili na vlasti kada je dozvoljna gradnja onog betona, na dva sprata, pored jezera koji i dan danas stoji nezavrsen?!

  Reply
 2. Nadja
  21/01/2021 - 2:36 pm

  E njih će da pitaju

  Reply
 3. Laza
  21/01/2021 - 4:38 pm

  Najbolje je da tamo na jezeru ostane onakva zabokrecina, i nedajte ništa da se gradi kao u samoupravljanju tito se pita.ponasate se „kao kuće kad leži na seno nit ono seno jede nit da ovce jedu jel kevce.

  Reply
 4. Анонимни
  21/01/2021 - 4:41 pm

  Pa ne objavljujete komentare.

  Reply
 5. NedjinKomsija
  22/01/2021 - 10:28 am

  Jel to ona nikad stranka koja je zelela na Aeodromu da posadi nove zgrade na slobodnom prostoru?

  Reply
 6. SLOBA
  22/01/2021 - 3:08 pm

  PA DOSTA SU VERKOVI GRADILI VAN ZAKONA!!!

  Reply
 7. Istina
  25/01/2021 - 8:27 pm

  A kada je izgrađena ona betonska građevina na tom iszom jezeru, koja još zvrji nedovršena???
  Za vreme čijeg mandata?
  I čiji je prijatelj gradio?

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.