Poveži se sa nama
Admiral

Vesti

Ode zima… danas 19 stepeni

Published

on

Danas se očekuje rekordno visoka temperatura do čak 19 stepeni!
Prema najavi RHMZ za subotu, 23. januar očekuje se višegodišnji temperaturni rekord. Pred nama je izuzetno topao ali i vetrovit dan. Promenljivo oblačno sa povremenom kišom biće u celoj zemlji. Od ponedeljka, prema kratkoročnoj prognozi, stiže zahlađenje i nove snežne padavine. Visina snežnog pokrivača kretaće se u rasponu od 2 do 10 centimetara. Nakon ovog kratkotrajnog zahlađenja nema najava oštrijih perioda tako da se, iako kalendarski na vrhuncu, zima polako predaje.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fokus

(FOTO)Pešak oboren kod Ozona u Kragujevcu

Published

on

By

Večeras oko 21 čas, u ulici Bulevar kraljice Marije u Kragujevcu, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je oboren pešak. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, pešak je prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu kada ga je udario kombi.

Na lice mesta odmah su izašle ekipe hitne pomoći i policije, a saobraćaj u ovoj prometnoj ulici je privremeno zaustavljen. Trenutno nema zvaničnih informacija o stanju povređenog pešaka, a više detalja očekuje se nakon daljih provera i istrage.

Uskoro opširnije.

Continue Reading

fokus

Sajam obrazovanja u Kragujevcu 24. oktobra

Published

on

By

Sajam obrazovanja, 15. po redu, biće održan na kragujevačkom sajmištu u četvrtak, 24. oktobra.

Namenjen je budućim studentima i srednjoškolcima kojima pruža priliku da na jednom mestu sagledaju ponudu obrazovnih ustanova i, u skladu sa ličnim afinitetima, odaberu onu u kojoj će nastaviti školovanje.

Predstojeći Sajam obrazovanja okupiće na gradskom sajmištu oko 30 izlagača.

Državni i privatni univerziteti i srednje škole predstaviće svoje studijske programe i smerove, a budući studenti i srednjoškolci moći će da se informišu o mogućnostima koje ove obrazovne ustanove pružaju tokom školovanja i nakon sticanja diplome.

Poseban akcenat je stavljen na promociju Univerziteta u Kragujevcu i fakulteta u njegovom sastavu, ali i kragujevačkih srednjih škola, poput Prve gimnazije i Srednje škole „Knez Aleksandar Karađorđević“, koje neguju tradiciju obrazovanja skoro dva veka.

Sajam obrazovanja biće održan u četvrtak, 24. oktobra od 10 do 17 časova.

Organizatori su „Šumadija sajam“ i Školska uprava, a pokrovitelj grad Kragujevac

Continue Reading

fokus

UKC Kragujevac smanjuje liste čekanja: fokus na hitne pacijente i holter dijagnostiku

Published

on

By

UKC Kragujevac Linearni Akcelerator

Univerzitetski klinički centar Kragujevac u ovom periodu intenzivno sprovodi aktivnosti na smanjenju listi čekanja za ugradnju veštačkih kukova, kolena; sočiva za lica obolela od katarakti; snimanje magnetnom rezonancom; koronarografiju i holter dijagnostiku. 

Ovo, kako navode, uz angažovanje Ministarstva zdravlja i celokupnog zdravstvenog sistema, zahteva i izuzetan napor i veliki entuzijazam zaposlenih u UKC Kragujevac.

Informacija dolazi iz ove zdravstvene ustanove nakon što su mediji preneli saopštenje Stranke slobode i pravde o produženim listama čekanja na holter dijagnostiku.

– Što se tiče holter dijagnostike, kontinuirani monitoring srčanog ritma (holter) se zakazuje svakom pojedinačnom pacijentu prema redu hitnosti koje uslovljava njegovo zdravstveno stanje. Svi hitni pacijenti, koji imaju potrebu za ovom vrstom dijagnostike hospitalizuju se i zbrinjavaju odmah po prijemu, navode iz UKC-a.

Continue Reading

Najpopularnije