Vučić: „Novi soj korona virusa stigao u Srbiju“!!!

Predsednik je saopštio da je britanski soj korona virusa stigao u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je novi britanski soj korona virusa stigao u Srbiju, kao i da je nabaviti vakcinu protiv korone teže nego nabaviti nuklearno oružje.

Na samom početku, predsednik je govorio o vakcinaciji.

– Zabrinut sam i to ne krijem, bio sam i ranije zabrinut kada je krenulo sve ovo oko nabavke vakcina. I danas i juče imali smo besane noći. Danas i juče, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, zajedno sa Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svetskim liderima, mojim prijateljima, sa kojima imam i dobar lični kontakt, pokušavajući da nabavim vakcine, što je teže nego nabaviti nuklearno oružje – kazao je predsednik za TV Prva.

On je prokomentarisao i da zemlje u regionu nemaju vakcine.

– Srbija je u regionu ubedljivo prva, a u Evropi četvrta i očekujemo da sutra budemo treći po stopi vakcinacije na 100.000 stanovnika, jer bi trebalo danas da bude vakcinisano 50.000 ljudi. Da prestignemo Dansku. Ispred nas su samo Malta i Velika Britanija. U svetu smo deveti, a verujem da možemo da budemo peti ili šesti u naredna dva dana – istakao je predsednik.

– To govori da se Srbija izuzetno odgovorno ponašala, da smo mudro vodili politiku, za zaštitu života ljudi. Da nismo ove vakcine uspeli da uvezemo izgubili bismo hiljade života više i ponosan sam na činjenicu da smo pametnom politikom spasli hiljade života.

Novi soj korona virusa stigao u Srbiju

Predsednik je saopštio da je britanski soj korona virusa stigao u Srbiju, a o tome ga je jutros obavetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Uplašen sam, ali važno je da smo to otkrili, a uspeli smo da ispratimo sve kontakte kako bismo to ispitali. Sa nadom kažemo da možemo to da zaustavimo – kazao je predsednik i dodao da je novi soj užasan.

Vučić je otkrio i da je novi soj donela devojka iz Londona koja ima blaže simptome.

kurir.rs

foto: prinstkrin 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.