Šestogodišnja Tanja iz Kragujevca pobedila rak!

Tanja Slavković (6) iz Kragujevca imala je sasvim obično detinjstvo do decembra 2019. godine, kada je krenula borba za njeno zdravlje. Dijagnostikovan joj je redak tumor na plućima veličine srca u vihoru korone. Iz svega izašla je kao pobednik.

Ova vedra i slatka devojčica išla je u obdanište, bavila se plivanjem. I onda je jednog decembarsko dana dobila temperaturu. Tek nešto više od 37 stepeni, a snimak pluća pokazao je naizgled upalu.

Otac Nemanja kaže da je sve počelo potpuno nenadano… Lekari su konstatovali vodu u plućima, u desnom krilu…

Tako je krenulo traganje za klinikama koje se bave ovim operacijama… Vrhunske evropske klinike su odbijale pozive jer ne operišu mlađu decu od 15 godina. Italija je bila zatvorena zbog korone… Jedina bolnica koja je odgovorila je Olgahospital u Štutgartu.

Nije sramota biti bolestan, kažu roditelji male Tanje, i oni su sada sa mlađom ćerkicom Tarom zajedno u Nemačkoj… Ljubav i podrška u najtežim momentima je pobedila.

Kako kažu roditelji, oni nakon proživljene drame očekuju da se za mesec dana vrate u Srbiju. Nemačka je zbog korone zatvorena, a sve kontrole su pokazale dobre rezultate.

Tanji je, nakon teške operacije i zračenja, počela da raste kosa… Svi nalazi govore da se nakon teške bolesti, koja je jako retka, oporavlja. Porodica Slavković, nakon svega, ne krije zahvalnost za sve što su dobri ljudi učinili za njih… Od lekara u Srbiji, koji su na vreme reagovali i utvrdili dijagnozu i dali pravu terapiju, pa do vrhunskih hirurga u Nemačkoj koji su uspeli da izvedu operaciju do kraja.

Nebojša Radišić blic.rs 

foto privatna arhiva 

1 Comment

  1. Милан
    24/01/2021 - 1:37 pm

    Хвала Богу, баш лепа вест.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.