kapiten KK „Bajern“ Ognjen Ćoćić- u poseti rodnom Kragujevcu..

U Kragujevcu tokom zimskih meseci i pauze izazvane svetskom pandemijom boravi uspešan sportista kapiten mlade ekipe košarkaškog kluba Bajern iz Minhena, Ognjen Ćoćić. Rođen u Kragujevcu 2005. godine, Ognjen je posle šest godina sa svojim roditeljima otišao u Nemačku i tamo počeo da gradi košarkašku karijeru. Njegov talenat je veoma brzo prepoznao „Bajern“ iz Minhena i dodelio mu poziciju kapitena.

Boravak u rodnom gradu bila je prilika za susret sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem, kome je uručio dres KK „Bajern“.

-Susret sa našim Ognjenom, mladim i uspešnim košarkašemje način da promovišemo mlade i uspešne sportiste našeg grada i to će u budućnosti biti naša praksa, kazao je Stevović. Kada mladi počnu da razmišljaju o budućoj profesiji i šta će sutra da rade, uzor traže među odraslim ljudima i onima koje znaju. Imajući u vidu da su krizna vremena i da je kod mladih kriza među uzorima i među autoritetima zbog čega se okreću virtuelnom svetu, naš zadatak je da do toga ne dođe i da promovišemo uspešne koji će bitzi zvezde vodilje mladim naraštajima. Nadam se, kazao je Stevović, da ćemo uvećati našu regrutnu bazu i na taj način pokušati da vratimo još više sport mladima i kao grad sporta ojačati njegovu budućnost u Kragujevcu jer on to zaslužuje. Uz zahvalnost Ognjenu na divnom gestu i poklonu i sa željomda ovaj mladi uspešni košarkaš u nekom budućem vremenu okrene svoju karijeru prema Radničkom, Stevović je izrazio nadu da ovakvi mladi ljudiviše ne budu izuzetak, već pravilo kojima će grad Kragujevac da se ponosi.

-Volim svoju zemlju i grad u kome sam rođen zbog čega pokušavam što više da dolazim ovde i kad god je to moguće, kaže Ćoćić.

Ognjen je svoju sportsku karijeru započeo u malom košarkaškom klubu, a posle samo dve godine dobio je poziv da se nađe u timu mladih košarkaša Bajerna. U Minhenu je sada sve stopirano i nema treninga, zbog čega je došao ovde i trenira sa kadetima SPD „Radničkog“ za koje kaže da igraju na dobrom nivou i u dobrim uslovima.On dodaje da ovde voli da trenira a ukoliko se ukaže prilika da zaigra u Kragujevcu on će se rado odazvati, jer kako ističe „gde vodi put ja sam otvoren za nove mogućnosti“.ucentar.rs/ izvor i.s. SKG foto: SKG

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.