Policija češlja opštinu Topola- Dragan Jovanović u problemu?

Inspektori MUP-a Srbije Odeljenja za suzbijanje korupcije ovih dana u Topoli pregledaju bukvalno svaki papir kontrolišući rad opštinskih preduzeća,  unazad nekoliko godina, kažu izvori ucentar.

-Istraga je fokusirana u nekoliko pravaca. Proverava se rad Turističke organizacije, poslovanje FK „Karađorđe“, ali i ugovori sa privatnicima koji su godinama unazad obavljali poslove prevoza, odnošenja smeća, održavanje puteva- kaže nam izvor blizak istrazi.

Do poslednjih izbora u proteklih 16 godina na vlasti u Topoli „glavni igrač“ je bio Dragan Jovanović, lider Nove Srbije koja je izgubila vlast- iako je pobedila na lokalu. Međutim, kako nezvanično saznajemo iako se u prvom planu provera njegova uloga i odgovornost- formalno pravno Jovanović nije vodio opštinu od 2012.godine. U to vreme je bio predsednik Skupštine- tako da je potpisavanje ugovora koji se nalaze pod policijskom lupom bilo povereno predsedniku opštine i direktorima preduzeća, kao i vodećim ljudima sportskih klubova.

Istraga je u toku.ucentar.rs foto: printskrin/ ilustracija/ fb

 

1 Comment

  1. milewap
    28/01/2021 - 8:54 pm

    I treba dase vidi sta i kako,je radjeno.Ako je sve u redu,nema cega dase plasi…bilo ko pa ni Jovanovic.Samo da nebude sto kaze Sojic:Mucko sam,al u skladu sa propisi 😂

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.