Rača obustavila komasaciju u selima Saranovo i Sepci

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Kabinet predsednika opštine Rača obaveštava javnost da je na sednici Opštinskog veća opštine Rača, održanoj 29.1.2021. godine doneta odluka o prekidu sprovođenja komasacije na teritoriji katastarskih opština Saranovo i Sepci. Na taj način, rukovodstvo opštine,  na čelu sa predsednikom Nenadom Savkovićem, je ispunilo svoje obećanje da neće insistirati na sprovođenju komasacije u tim selima, ako meštani ne žele da se komasacija sprovede- saopšteno je iz ove opštine.

Prema saopštenju „ovaj projekat komasacije je trebalo da doprinese uređivanju korišćenja poljoprivrednog zemljišta i stvaranju uslova za optimalno planiranje poljoprivredne proizvodnje sa daleko većim prinosima, ali je kroz politizaciju i manipulaciju građanima bespotrebno pretvoren u neosnovanu medijsku hajku“.

-Nekolicina ljudi je, zarad svog političkog interesa ili želje da prikriju da bespravno koriste određeno poljoprivredno zemljište, ovaj izvanredan projekat prikazivala kao pokušaj da se vlasnicima oduzme do 20% poseda ili da se sve radi kako bi se obezbedilo zemljište za budući autoput Vožd Karađorđe. Svakom dobronamernom čoveku je bilo jasno da nijednom vlasniku neće biti oduzet nijedan kvadratni metar zemljišta, a kamoli da se obezbeđuje zemljište za autoput, za koji trasa još uvek nije ni utvrđena, čak ni prostornim planom-kaže se u saopštenju SO Rača. Na kraju, se konstatuje da planirane investicije – „planiranje i izgradnja poljskih puteva i irigacionih sistema, kao i stvaranje šumskih pojaseva u vrednosti od skoro milion evra će biti preusmerene u druge infrastrukturne projekte na teritoriji opštine“.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar