Skandal: direktor socijalnog u Kragujevcu veliča sam sebe u pismu političarima!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ekonomista i privatni preduzetnik Ivan Suvačarević, obratio se našoj redakciji sa  tvrdnjom da je direktor Centra za socijalni rad „Solidarnost“ napisao „sam sebi pismo podrške-a onda terao zaposlene da ga potpišu“. Pismo se mu  dostavili prijatelji koji su zaposleni u centru.
Suvačarevic Vs Jovanović

„Zvuči suludo ali, Vladan Jovanović je u sredu, 27. januara 2021. sam sebi napisao pismo u ime svih zaposlenih, a da prethodno nije pitao za mišljenje o njegovom sadržaju namenjenom gradskim ocima. Zahtevao je od radnika da ga potpišu. Cilj je blaćenje jednog od visokoobrazovanih i poslu veoma posvećenih ljudi koji rade u centru i ne uklapaju se u model ponašanja kakav Jovanović zahteva od zaposlenih, a o čemu ovih dana bruji srpska javnost, a nadležni istražni organi proveravaju“- kaže Suvačarević nagalašavjući da je  „stručnjak koji se blati u pismu veoma stručan, predan profesiji i iza sebe ima izuzetne rezultate“.

-Jedini njegov „greh“ je lični animozitet koji direktor gaji prema ovom proverenom stručnjaku jer ne prihvata da njegovo mišljenje bude formirano u skladu sa potrebama Jovanovića i njegove grupe“, kaže u izjavi za naš portal Ivan Suvačarević poznat našim čitaocima kroz seriju izvoda njegove knjige u pripremi „Moje borbe“ u kojoj razotkriva stravičnu ispovest koja objašnjava kako mu je postupcima ovog centra onemogućeno da viđa svoju maloletnu ćerku.

„U pismu koje je je direktor centra Vladan Jovanović uputio predsedniku Skupštine grada Kragujevca Miroslavu Petrašinoviću, naveo je niz optužbi i neistinite kvalifikacija koje blate čestitog čoveka a veličaju lik i delo njega samog. Zamislite direktora koji sam za sebe napiše i zahteva od zaposlenih da stave potpis na ovakve reči, citiram: „…Odgovorno tvrdimo da je Vladan Jovanović od postavljenja podigao nivo kvaliteta usluga koje centar pruža“, na ove reči koje je, ponavljam sam napisao, zahtevao je od radnika da stave potpis“, čudi se Suvačarević.

On tvrdi da se radi o pokušaju Jovanovića da izbegne smenu odnosno ostane na funkciji direktora centra što bi, kako je naveo, značilo da će se nastaviti urušavanje ove  institucije ili će konačno biti smenjen i odgovarati za radnje koje je preduzimao u svoja dva VD mandata.
„Ovakvo ponašanje je dokaz mobinga za koji su Jovanovića u nekoliko navrata optuživali zaposleni, ali su prijave ostajale zataškane zbog političke moći onih koji su ga tu postavili“, kaže u izjavi za naš portal Ivan Suvačarević.
Nema odgovora od nadležnih 
Direktor Jovanović nije odgovarao pitanja ucentar. Odgovor nije stigao ni od predsednika Skupštine grada Kragujevca Miroslava Petrašinovića, koga smo pitali sledeće:

„Poštovani gospodine Petrašinoviću, molim Vas da za potrebe portala ucentar.rs odgovorite na sledeća pitanja:

Miroslav Petrašinović

1. Da li je tačno da Vam je upućeno pismo „zaposlenih“ u kragujevačkom Centru za socijalni rad u kome blate jednog od svojih kolega i veličaju VD direktora Vladana Jovanovića?

2. Da li ste čuli da je pomenuto pismo kreirao upravo Jovanović i da je dva dana vršio pritisak na zaposlene da ga potpišu čime bi se stvorio utisak da su ga pisali zaposleni a ne Jovanović?
3. Da li ste upoznati sa prijavama za mobing protiv Jovanovića kao i prijavama Specijalnom tužilaštvu u Kraljevu iza kojih stoje zaposleni u Centru?
4. Da li nameravate da zauzme te stav po ovom pitanju i kakav?
S poštovanjem, Srđan Stošić, portal Ucentar.rs“.


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar