Ubijen sin organizatora Arkanovog ubistva. Ko je bio Skole?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pokojni Zoran Uskoković Skole, čiji je sin kako javljaju mediji ubijen jutros na Miljikovcu bio je jedan od najvećih mafijaša na ovim prostorima i šef „miljakovačke grupe“. Smatran je za jednog od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana u „Interkontinentalu“ 2000. godine.

Ubili su ga pripadnici „zemunskog klana“ u do tada neviđenoj jurnjavi ulicama Beograda. U Skoletom ubistvu su učestvovali Sretko Kalinić, Mile Luković Kum, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandra Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Uskokovićeva majka Milosava na suđenju je kazala da su ubice njenog sina jurile po Španiji, Švedskoj i Makedoniji. Samo dva dana pre ubistva u njegovu zgradu na Ceraku bačena je eksplozivna naprava.

Sa Arkanom Skole je imao neraščićenih odnosa oko transfera fudbalera Danka Lazetića, odnosno podele 10 miliona maraka.

Skole je 1992. godine bio osumnjičen za učešće u ubistvu Branislava Perovića, inspektora Trećeg odeljenja u kafiću „Bakardi“. Oslobođen je za to, ali je kružila priča da su Dejan Zoraja i Dejan Jakšić za novac preuzeli krivicu. Povezivan je i sa ubistvima Milorada Vlahoviča Vlaje, savetnika u UKP MUP Srbije i Dragana Simića, načelnika OUPO Savski venac, ali nisu prikupljeni dokazi da bi se našao na optuženičkoj klupi. Takođe je dovođen u vezu i sa trgovinom narkoticima i prodajom ukradenih automobila, ali i švercom cigareta i nafte. Slovio je za surovog i nepredvidljivog kriminalca.ucentar.rs/mediji foto: printskrin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar