„Usta moja, hvalite me“- tekst pisma koje je direktor socijalnog u Kragujevcu napisao o samom sebi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vest da je je direktor Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu napisao pismo o samom sebi i svom protivknadidatu postao u Šumadiji i šire- glavni HIT. Terao zaposlene da mu daju podršku potpisom

„direktor je al najbolji“.. Vladan Jovanović
„Ipak poželim neko pismo…“ Miroslav Petrašinović

On je u pismu predsedniku Skupštine grada G. Miroslavu Petrašinoviću koje je nazvao „Izjašnjenje zaposlenih Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu na pisane navode iznete u obraćanju čoveka (koga ćemo krstiti) XY“. Taj čovek je, verovatno neko od protiv kandidata.

„Poštovani, najpre zbog lične savesti, a zatim zbog javnosti i reputacije ove ustanove, osećamo odgovornost da Vam se obratimo. Imamo saznanja da je zaposleni Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu XY podneo prijavu protiv VD direktora Vladana Jovanovića“- kaže se na početku pisma zaposlenih. Dalje se navodi da XY  imao negativistički stav i prema prethodnom rukovodstvu Centra i na sličan način je i ranije reagovao“.
A sad malo i cinkarenja..
-Protiv imenovanog je tokom 2017. vođen disciplinski postupak u Centru, a razlog je bio neizvršenje radnih obaveza i dužnosti. Aktuelno je ponovo da ne izvršava radne obaveze i dužnosti, te mu je od strane rukovodioca službe i supervizora pružena podrška radi prevazilaženja zaostalih radnih zadataka. To je kod XY izazvalo revolt jer je podrazumevalo da njegov rad mora da se intenzivira, s obzirom da već duži vremenski period nije izvršavao radne obaveze-cinkari se u pismu protivkandidat.

Dalje se navodi da u službi u kojoj protivkandat radi, „ostale kolege su opterećene dodatnim obimom posla

„direktor je al najbolji“ Vladan Jovanović

usled njegovog neizvršavanja obaveza. Sa pravom možemo reći da je ovakvo ponašanje, pre svega nekolegijalno, a utiče i na kvalitet usluga koje Centar pruža“.

Pa red hvalospeva o aktuelnom direktoru
-Odgovorno tvrdimo da je Vladan Jovanović od postavljenja podigao nivo kvaliteta usluga koje Centar pruža. Dostupan je kolegama, tako i strankama sa kojima radimo, što ranije nije bila praksa rukovodstva Centra. Intenzivno i svakodnevno učestvuje u stručnom radu, podrškom i znanjem u ovoj oblasti, profesionalnim pristupom uliva poverenje zaposlenima i korisnicima-kaže se u ovom panagiriku.
Štaviše, ističe se i „da su radnici posle dugogodišnjeg prepuštanja zaposlenih da sami štite svoje interese i interese ustanove, postavljenjem aktuelnog VD direktora dobili zaštitu, pomoć i razumevanje za sve poslovne i privatne probleme, dostupnost u svakom trenutku, čak i van radnog vremena, prilikom neodložnih intervencija, što je od neprocenjivog značaja, uzimajući u obzir složenost i prirodu posla kojim se bavimo“.
„Jovanović je sam napisao pismo“
Suvačarević govori na protestu

Zvuči suludo ali, Vladan Jovanović je u sredu, 27. januara 2021. sam sebi napisao pismo u ime svih zaposlenih, a da prethodno nije pitao za mišljenje o njegovom sadržaju namenjenom gradskim ocima. Zahtevao je od radnika da ga potpišu“-Ivan Suvačarević, autor knjige „Moja borbe“ koja se upravo bavi ovom tematikom

.
-Direktora doživljavamo kao saradnika u radu koji se prvenstveno rukovodi poštovanjem etičkih kodeksa na svim relacijama i procesima rada što potvrđuje njegovu ljudskost i nesebičnu predanost organizaciji na čijem je čelu.
„Volimo našeg diretkora“!

Nasilni oblici ponašanja nisu odlika Vladana Jovanovića. Navodi u prijavi XY su tendenciozni i stvar su lične  percepcije i projekcije. Govoreći o drugome, on govori o sebi- navodi se u skandaloznom pismu pisanom rečnikom iz doba samoupravljanja.

Navodno radnici „smatraju da je obraćanje lično Vama od strane XY baš u vreme kada je u toku konkurs za izbor direktora ustanove, tendenciozno“.
I red zabrinutosti…
„Kuku nama bez direktora“..

-Zabrinjavajuće je i to što nam takav stav XY ukazuje na to da on ne sagledava da je iznošenjem ovakvih teških neistina doveo u rizik čitav kolektiv ali i nesporan pozitivni pomak  koji svi osećamo, kako u ličnom radu,  tako i u kvalitetu pruženih usluga u okviru ustanove u proteklih godinu dana. Kako bi smo preduprediti dalje širenje neistinitih i neosnovanih informacija, očekujemo da uz podnesak XY imate u vidu i navode zaposlenih u Centru za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu- stoji u ovom pismu koje je izazavalo skandalozne reakcije javnosti.ucentar.rs foto: mediji/printskrin/ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar