„Usta moja, hvalite me“- tekst pisma koje je direktor socijalnog u Kragujevcu napisao o samom sebi!

Vest da je je direktor Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu napisao pismo o samom sebi i svom protivknadidatu postao u Šumadiji i šire- glavni HIT. Terao zaposlene da mu daju podršku potpisom

„direktor je al najbolji“.. Vladan Jovanović
„Ipak poželim neko pismo…“ Miroslav Petrašinović

On je u pismu predsedniku Skupštine grada G. Miroslavu Petrašinoviću koje je nazvao „Izjašnjenje zaposlenih Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu na pisane navode iznete u obraćanju čoveka (koga ćemo krstiti) XY“. Taj čovek je, verovatno neko od protiv kandidata.

„Poštovani, najpre zbog lične savesti, a zatim zbog javnosti i reputacije ove ustanove, osećamo odgovornost da Vam se obratimo. Imamo saznanja da je zaposleni Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu XY podneo prijavu protiv VD direktora Vladana Jovanovića“- kaže se na početku pisma zaposlenih. Dalje se navodi da XY  imao negativistički stav i prema prethodnom rukovodstvu Centra i na sličan način je i ranije reagovao“.
A sad malo i cinkarenja..
-Protiv imenovanog je tokom 2017. vođen disciplinski postupak u Centru, a razlog je bio neizvršenje radnih obaveza i dužnosti. Aktuelno je ponovo da ne izvršava radne obaveze i dužnosti, te mu je od strane rukovodioca službe i supervizora pružena podrška radi prevazilaženja zaostalih radnih zadataka. To je kod XY izazvalo revolt jer je podrazumevalo da njegov rad mora da se intenzivira, s obzirom da već duži vremenski period nije izvršavao radne obaveze-cinkari se u pismu protivkandidat.

Dalje se navodi da u službi u kojoj protivkandat radi, „ostale kolege su opterećene dodatnim obimom posla

„direktor je al najbolji“ Vladan Jovanović

usled njegovog neizvršavanja obaveza. Sa pravom možemo reći da je ovakvo ponašanje, pre svega nekolegijalno, a utiče i na kvalitet usluga koje Centar pruža“.

Pa red hvalospeva o aktuelnom direktoru
-Odgovorno tvrdimo da je Vladan Jovanović od postavljenja podigao nivo kvaliteta usluga koje Centar pruža. Dostupan je kolegama, tako i strankama sa kojima radimo, što ranije nije bila praksa rukovodstva Centra. Intenzivno i svakodnevno učestvuje u stručnom radu, podrškom i znanjem u ovoj oblasti, profesionalnim pristupom uliva poverenje zaposlenima i korisnicima-kaže se u ovom panagiriku.
Štaviše, ističe se i „da su radnici posle dugogodišnjeg prepuštanja zaposlenih da sami štite svoje interese i interese ustanove, postavljenjem aktuelnog VD direktora dobili zaštitu, pomoć i razumevanje za sve poslovne i privatne probleme, dostupnost u svakom trenutku, čak i van radnog vremena, prilikom neodložnih intervencija, što je od neprocenjivog značaja, uzimajući u obzir složenost i prirodu posla kojim se bavimo“.
„Jovanović je sam napisao pismo“
Suvačarević govori na protestu

Zvuči suludo ali, Vladan Jovanović je u sredu, 27. januara 2021. sam sebi napisao pismo u ime svih zaposlenih, a da prethodno nije pitao za mišljenje o njegovom sadržaju namenjenom gradskim ocima. Zahtevao je od radnika da ga potpišu“-Ivan Suvačarević, autor knjige „Moja borbe“ koja se upravo bavi ovom tematikom

.
-Direktora doživljavamo kao saradnika u radu koji se prvenstveno rukovodi poštovanjem etičkih kodeksa na svim relacijama i procesima rada što potvrđuje njegovu ljudskost i nesebičnu predanost organizaciji na čijem je čelu.
„Volimo našeg diretkora“!

Nasilni oblici ponašanja nisu odlika Vladana Jovanovića. Navodi u prijavi XY su tendenciozni i stvar su lične  percepcije i projekcije. Govoreći o drugome, on govori o sebi- navodi se u skandaloznom pismu pisanom rečnikom iz doba samoupravljanja.

Navodno radnici „smatraju da je obraćanje lično Vama od strane XY baš u vreme kada je u toku konkurs za izbor direktora ustanove, tendenciozno“.
I red zabrinutosti…
„Kuku nama bez direktora“..

-Zabrinjavajuće je i to što nam takav stav XY ukazuje na to da on ne sagledava da je iznošenjem ovakvih teških neistina doveo u rizik čitav kolektiv ali i nesporan pozitivni pomak  koji svi osećamo, kako u ličnom radu,  tako i u kvalitetu pruženih usluga u okviru ustanove u proteklih godinu dana. Kako bi smo preduprediti dalje širenje neistinitih i neosnovanih informacija, očekujemo da uz podnesak XY imate u vidu i navode zaposlenih u Centru za socijalni rad „Solidarnost“ u Kragujevcu- stoji u ovom pismu koje je izazavalo skandalozne reakcije javnosti.ucentar.rs foto: mediji/printskrin/ilustracija

12 Comments

 1. Lea
  30/01/2021 - 7:42 pm

  Radnici Centra ni najmanje nisu zadovoljni ni radom ni ponašanjem Vladana Jovanovića. To je jedina istina.

  Reply
 2. 30/01/2021 - 7:52 pm

  Ja nisam radnik ove usranove, ali dotičnog poznajem dugi niz decenija i bojim se da je ovo neistina ili izmišljotina aktuelne vlasti i protivkandidata koji je gotovo sigurno njihov član ili simpatizer.

  Reply
 3. Socijalni radnik
  30/01/2021 - 10:02 pm

  Apsolutno je sve tačno, svaka čast uredniku portala i dečku koji je ima hrabrosti da se bori za pravdu, istinu i za sve poštene kolege pomenute institucije, koji ne mogu stručno da rade svoj posao zbog pomenutog vd direktora. Čovek je psihopata i uništiće instituciju… Treba ga osuditi za sve što je radio i što radi.

  Reply
 4. Rade
  30/01/2021 - 11:40 pm

  Ovaj covek Suvarcevic ,se u sve razume,a nista mu ne odgovara.Sud nepismen,radnici socijalnig uzas,lekari uzas,ljudi uzas…pa ko si bre ti sinko???Zapitaj se malo ko si I sta si?Visak vremena je cudo,poradi malo na sebi…Na ovaj nacin nista uraditi neces samo zasmejavas ozbiljan I pametan narod!

  Reply
 5. 31/01/2021 - 2:15 am

  Da se Đorđu vrate deca! Novac koji se daje hraniteljima da daju ocu i decu da VRATE!

  Reply
 6. 31/01/2021 - 10:24 am

  Centar za socijalni rad treba zatvoriti to su sve korumpirani radnici sa kupljenim diplomama koji neznaju ni kako se zovu a kamoli sta rade daju svojim prijateljima tudju decu da bi ovi uzimali grdne pare a tu decu biju i maltretiraju licno znam neke od njih.

  Reply
 7. 31/01/2021 - 10:30 am

  Bravo redakciji za borbu protiv ovi olosa u javnim preduzecima ima izuzetaka al to je pet posto plafon .Velika podrska za borbu protiv lopova.

  Reply
 8. Beli
  31/01/2021 - 10:50 am

  Najposteniji direktor koji je bio u Gerontoloskom centru Kragujevac. To moze da vam potvrde 99 posto radnika ove ustanove.

  Reply
  • Kiki
   31/01/2021 - 1:00 pm

   Jedi pite slihtaro…kad je Vlada bio posten rukovodilac ili stao na stranu postenog radnika, za boljitak tog radnika, za nagradu ili njegov napredak kroz seminare ili drugi vid profesionalne edukacije…nikada, niti ce u zivotu…uvek je on isao sa slihtarama kao sto si ti po luksuznim hotelima, uzivao i punio dzepove dnevnicama kao i vi…sram vas bilo…dole Vlada…hahshshahaaa !!!!

   Reply
 9. Moma
  31/01/2021 - 11:47 am

  Direktore svaka vama čast jer ko hoće da vidi samo se vidi veliki pomak u radu i zaista treba u svemu ovime da nastavite…a što se tiče primitivaca i džabalebaroša uvek ih je bilo ali su nebitni i jadni.

  Reply
 10. Snezana
  01/02/2021 - 3:59 pm

  Da su svi direktori kao sto je direktor centra za socijalni rad.Grad Kragujebac bih bio na prvom mestu u svemu.Gradska vlast mora da coveku kao sto je on da velki priznanje a ne da dozvoljava da ga ovako maltretiraju ina ovaj nacin govore o njemu.Snezana

  Reply
 11. Jana
  02/02/2021 - 9:00 am

  Ovom coveku nece odgovarati ni jedan direktor.On je zaboravio za sta se bori,a izgleda da on hoce da bude direktor,ali nema diplomu.Mozda bi se I tada borio protiv sebe…ovo je tragi-komicno vise.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.