Nastavlja se udomljavanje kadrova u Kragujevcu- i Petrašinović u „Energetici“

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović zaposlio se u kragujevačkom preduzeću „Energetika“ u direkciji marketinga početkom 2021. godine, tvrde izvori ucentar.

– Kao diplomiranom pravniku bez skoro bilo kakvog iskustva dodelili su mu funkciju u pomenutom sektoru- kaže naš izvor.

Markentiški stručnjak…

Novi marketiniški stručnjak u ovom gradskom preduzeću  Miroslav Petrašinović je rođen1985. godine u Kragujevcu. Završio je Drugu tehničku školu, a zatim i Pravni fakultet.

Prema zvaničnoj biografiji bio je radno angažovan u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje  na poslovima samostalnog stručnog saradnika za poslove INO osiguranja. Od oktobra 2014. godine zasniva radni odnos u Agenciji za privatizaciju Republike Srbije, Sektor za kontrolu izvršenja ugovora. Politički je aktivan od oktobra 2008. godine. Član je Srpske napredne stranke. U avgustu 2015. godine izabran je za potpredsednika Gradskog odbora SNS u Kragujevcu, ovu funkciju i dalje obavlja. Za predsednika Skupštine grada prvi put je izabran na sednici održanoj 10.juna 2016.godine.

I hemičar stručnjak za gradsku toplanu

Raletov kadar: Velibor Stevanović

Inače, kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je za novog izvršni direktora „Zastava Energetike“ postavljen hemičar Velibor Stevanović. Reč je takođe o još jednom od kadrova bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije i kuma aktuelnog gradonačelnika Nikole Dašića. Ono što se zna za Stevanovića jeste da je odbornik SNS u lokalnom parlamentu i da se kao na listi nalazio pod brojem 32. Šira javnost ga je upoznala kao predsednika Skupštine državnog preduzeća „Šumadija“- nekadašnjeg DES-a koje upošljava invalide. Bio je zaposlen u Veterinarskoj stanici! 

7 Comments

 1. Dušan
  31/01/2021 - 8:40 pm

  Hvala Gospodu Bogu da ja nisam tamo.

  Reply
 2. Milojko
  01/02/2021 - 11:23 am

  Oni su se za ovo borili i izborili. Kragujevčani su im na izborima dali ogromnu podršku. Da su kojim slučajem Kragujevčani nezadovoljni ponašanjem svojih miljenika kojima su dali ogromnu većinu, svakako bi protestovali pred Skupštinom grada. Protesta nema, svi su srećni. Petrašinović može u Energetiku, a zašto ne bi mogao? Čovek je dobio glasove, predsednik je lokalnog parlamenta, sve što radi čini legitimno. Dobio je glasove, i sada dele plen. Kada budu izabrani neki drugi, i oni će deliti plen, kao što su delili plen oni pre SNS, pa i oni pre Verka. Da li se neko seća Džade iz Jovanovca koji je bio gradonačelnik do 1996? I tada se delio plen, ne samo rukovodeća mesta već i više od toga. U Srbiji se od kneza Miloša do danas ništa nije promenilo- ovo je orijentalna satrapija.

  Reply
 3. Kragujevcanin
  01/02/2021 - 7:18 pm

  Sada se vidi velicina prethodnog generalnog
  direktora koji je preko noci smenjen na jadan nacin…Kod niega nije moglo ovo stranacko nestrucno zaposljavanje!!!
  Bravo za Cirovica!!!

  Reply
  • Zoki
   02/02/2021 - 11:14 pm

   Daj bre ne sviraj k…. Maksa stručnjak bio?

   Reply
  • kragujevcanke
   03/02/2021 - 9:17 am

   Stvarno na jadan nacin na poslu nije bio nikad za platu preko 150 000 a postavio hapsenog portira za izvrsnog direktora i kurte i murte za direktore ima minimum 25 prijava krivicnih…stvarno jadan on i ostali mafijasi…sram te bilo!

   Reply
 4. Trifke
  01/02/2021 - 7:54 pm

  Sve je Isto samo njega nema!
  Na zalost nastavlja se sve po starom. Definitivno nama nema pomoci. Strategija spasavanja Energetike i njene buducnosti napravljena je jos pre nekoliko godina i sa tim se slozili vlastodrsci. Medjutim kada je trebalo stvarno timski krenuti napred pocela su kadrovska mesetarenja i napravljen haos sa ubacenim kvazi kadrovima i Energetika ja spala na stare grane.Sada se potpuno isto desava. Zao mi je te firme i svih postenih i vrednih ljudi kojih tamo ima dosta i poznaju svoj posao a sa malom pomoci i razumevanja od strane vlastodrzaca mogla je da stane na zdrave noge. Pokusaj da se obracuna sa parazitima i rodjacima udario je u zid jer su isti dobili podrsku upravo od tih istih vlastodrzaca pa i Sindikata. Kvazi kadrovi poceli su da zauzimaju kljucne pozicije i tu su se reforme zavrsile. Mislim da je Energetika firma sa najvi[e hemicara.Na moju srecu otisao sam u penziju!

  Reply
 5. Epilog
  17/03/2021 - 7:43 pm

  Sve sarma do sarme, limun do limuna i banana do banane.
  Kragujevcani, molim strpljenje, sve ce doci na svoje, osim ako cela ekipa nije umrezena sa prodajom narkotika u nasem gradu. E ako su umrezeni a po izgledu ovog sve govori da jesu.
  Onda cemo morati da razmisljanja i strpljenje podignemo na visi nivo.
  Do tada mirno i samo mirno, njima gori pod nogama a ne nama Kragujevcanima.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.