megaekskluzivno: Glavni urbanista Kragujevca Ivan Marković-podneo ostavku!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Glavni urbanista Grada Kragujevca Ivan Marković posle samo tri meseca na toj funkciji- podneo je danas ostavku, saznaje UCENTAR.  U ovom trenutku ne znaju se razlozi iznenadne ostavke!

Marković je imenovan 23. oktobra prošle godine umesto Aleksandra Nenkovića koji je takođe-podneo ostavku na tu funkciju.

Imenovanje Markovića izazvao je velike kontraverze i osudu opozicionih stranaka u centralnom gradu Šumadije. Inače,  Marković rođen je 1977. u Jagodini. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Radio je u firmama “Vitta Ambientis”, “Krug projekt” i ODS “EPS Distribucija” – Distributivno područje Kragujevac. Od 2014. do 2016. vršio je dužnost predsednika Nadzornog odbora JP “Direkcija za urbanizam Kragujevac”, a od oktobra 2016. do 2018. tu funkciju je obavljao u JP “Urbanizam” Kragujevac. Od decembra 2016. do septembra 2019. vršio je dužnost predsednika podsekcije diplomiranih inženjera arhitekture matiče sekcije projektanata u Regionalnom odboru podsekcije za područje regionalnog centra Kragujevac Inženjerske komore Srbije. Od novembra 2018. je predsednik Skupštine društva “Šumadija sajam”, a od septembra 2019. je predsednik Izvršnog odbora Matične sekcije Arhitekata Regionalnog centra Kragujevac Inženjerske komore Srbije.



ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar