Zašto je gradonačelniku Kragujevca za samo šest meseci prepolovljen rejting!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prema najnovijim stranačkim istraživanjima od prošle nedelje posle šest meseci vladavine -aktuelnom gradonačelniku Nikoli Dašiću rejting je gotovo prepolovljen. Preciznije, da se u ovom trenutku održavaju izbori lista SNS sa Dašićem kao kandidatom za prvog čoveka Kragujevca osvojila bi tek 22,5 odsto- naspram „istorijskih“ 43 procenata pre pola godine.

Strmoglavi pad rejtinga

Dobri poznavaoci prilika kažu da je to najbrži gubitak poverenja građana u novijoj istoriji parlamentarizma u nekadašnjoj prestonici Srbije. Doduše, Šumadija od pamtiveka slovi za „pobunjeničku“-  kako ju je krstio veliki istoričar Vladimir Ćorović.

U ovovremenim prilikama strmoglavi pad Dašića koji se na političkom nebu pojavio sa neverovatnim potencijalom: završena dva državna fakulteta, neimanje obelodanjenih afera, oficirsko dete, otac tri kćerke, sa podrškom Beograda-jedinstven je sa nekoliko aspekata. Činilo se da je stvoren novi lider koji bi Kragujevac, a samim tim i Šumadiju trebalo da izvuče iz tužnog razdoblja porodice Nikolić.

kumovi…

-Međutim, Dašić nije uspeo da se izvuče iz okova porodice Nikoli, a stiče se utisak da je to bio i dogovor i pre samih izbora, Zapravo on je i kadrovski projekt Nikolića. Preko 80 odsto funkcionera i operativaca je zadržano iz vremena njegovog kuma Radomira Nikolića, a što je još gore neki su unapređeni i raspoređeni na strateška mesta u preduzećima u kojima se sprovode kapitalne investicije obezbeđene od strane Republike- kaže naš sagovornik dobroupućen u najnovije istraživanje koje je uzdrmalo Kragujevac.

Podelili Kragujevac kao dedovinu…

Čovek iz senke: Saša Jaćović

Zli jezici tvrde da su Nikola Dašić, Radomir Nikolić i najmoćniji među njima Saša Jaćović (direktor Agencije za lekove Vlade Republike Srbije i čovek iz senke) jednostavno seli za sto i podelili interesne sfere u Kragujevcu- „kao da im je prestonica Šumadije dedovina“.

Prema toj navodnoj podeli Dašiću je pripao sektor urbanizma i izgradnje, Radomiru Nikoliću komunalna delatnost i delom „Energetika“ i „Vodovod“, dok je Jaćoviću pripao sektor zdravstva i farmaceutske ustanove.

Preraspodela kroz imenovanje kadrova u ovih šest meseci delimično će potvrditi ovu teoriju…

(nastaviće se…)ucentar.rs foto ucentar/printskrin

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar