Zašto je gradonačelniku Kragujevca za samo šest meseci prepolovljen rejting!?

Prema najnovijim stranačkim istraživanjima od prošle nedelje posle šest meseci vladavine -aktuelnom gradonačelniku Nikoli Dašiću rejting je gotovo prepolovljen. Preciznije, da se u ovom trenutku održavaju izbori lista SNS sa Dašićem kao kandidatom za prvog čoveka Kragujevca osvojila bi tek 22,5 odsto- naspram „istorijskih“ 43 procenata pre pola godine.

Strmoglavi pad rejtinga

Dobri poznavaoci prilika kažu da je to najbrži gubitak poverenja građana u novijoj istoriji parlamentarizma u nekadašnjoj prestonici Srbije. Doduše, Šumadija od pamtiveka slovi za „pobunjeničku“-  kako ju je krstio veliki istoričar Vladimir Ćorović.

U ovovremenim prilikama strmoglavi pad Dašića koji se na političkom nebu pojavio sa neverovatnim potencijalom: završena dva državna fakulteta, neimanje obelodanjenih afera, oficirsko dete, otac tri kćerke, sa podrškom Beograda-jedinstven je sa nekoliko aspekata. Činilo se da je stvoren novi lider koji bi Kragujevac, a samim tim i Šumadiju trebalo da izvuče iz tužnog razdoblja porodice Nikolić.

kumovi…

-Međutim, Dašić nije uspeo da se izvuče iz okova porodice Nikoli, a stiče se utisak da je to bio i dogovor i pre samih izbora, Zapravo on je i kadrovski projekt Nikolića. Preko 80 odsto funkcionera i operativaca je zadržano iz vremena njegovog kuma Radomira Nikolića, a što je još gore neki su unapređeni i raspoređeni na strateška mesta u preduzećima u kojima se sprovode kapitalne investicije obezbeđene od strane Republike- kaže naš sagovornik dobroupućen u najnovije istraživanje koje je uzdrmalo Kragujevac.

Podelili Kragujevac kao dedovinu…

Čovek iz senke: Saša Jaćović

Zli jezici tvrde da su Nikola Dašić, Radomir Nikolić i najmoćniji među njima Saša Jaćović (direktor Agencije za lekove Vlade Republike Srbije i čovek iz senke) jednostavno seli za sto i podelili interesne sfere u Kragujevcu- „kao da im je prestonica Šumadije dedovina“.

Prema toj navodnoj podeli Dašiću je pripao sektor urbanizma i izgradnje, Radomiru Nikoliću komunalna delatnost i delom „Energetika“ i „Vodovod“, dok je Jaćoviću pripao sektor zdravstva i farmaceutske ustanove.

Preraspodela kroz imenovanje kadrova u ovih šest meseci delimično će potvrditi ovu teoriju…

(nastaviće se…)ucentar.rs foto ucentar/printskrin

 

6 Comments

 1. Mitko
  01/02/2021 - 2:02 pm

  Kum do kuma. Drugar do drugara. Braca. Svastike. Rodjaci. …Sve izniklo na ledjima Tomislava Nikolica koji ih je sve gurao kroz zivot. Potpuno nespoobna ekipa. Sa kupljenim diplomama , neradna, umisljeno bahata, pljacka imovinu Kragujevcana gde god stigne Vec godinama. I samo nastavlja. Kuca do kuce. Lokal do lokala. Djip do djipa. A sve u oblandi, morala i postenja. E to je ekipa i novog gradonacelnika koji je iskustvo stekao u g17 kao direktor agencije za privatizaciju sa cuvenim privatizacijama zastava elektro Raca, kovacnica, alatnica , 22 decembar , pkb…… i svima je jasno da su kombinacije sve, sve, svee…..e pa zato imaju rejting d 22 koji ce za godinu biti i ipod 10. Srbija nevoli lopove.

  Reply
 2. Ana
  01/02/2021 - 3:45 pm

  Svako ko je malo poznavao ove, znao je da je ovo osudjeno na propast.

  Reply
 3. Bob
  01/02/2021 - 5:06 pm

  VUCIC KAD PROGLEDA BICE MU KASNO.
  SVE MIJ DO MOJEGA, A DRZAVA POLAKO PROPADA. A ONI GLEDAJU SEBE I LICNE INTERESE.
  ZALOSNO, ZA NAROD NIKOGA NIJE BRIGA, BITNO JE DA SU NJIMA DZEPOVI PUNI…
  ALI, AKO OVAKO NASTAVE NECE JOS DUGO.

  Reply
 4. dasicradovan
  01/02/2021 - 9:37 pm

  zato sto nije napravio tim ljudi sam vec mu je kum Radomir postavio pod tepih na odbornicku listu Maksu, Eru, Vitu, Andreju Ilica, Raju i ostale… ujedno je sve ljude iz stranke koji su se nadali necemu boljem slagalo i gradjane jer je Kragujevcanima muka vise od Radomira Tome Dragice Sedjana vozaca Koje sline Dime sa traga Ere zdrere !Beograd treba da reaguje i da odmah smeni Nikolu Dasica !

  Reply
 5. Dragana
  01/02/2021 - 10:28 pm

  Videćete kako će projetki ići sada kada je Dobi, jedini sposoban čovek tamo, časno napustio brod koji tone. Za kratko vreme stvorio je previše neprijatelja

  Reply
  • Daca
   05/02/2021 - 7:50 am

   U pravu ste Dragana i urbanista je odlično saradjivao sa njim…

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.